NRK Meny
Normal

Benedicte Adrian frykter barna ikke vil snakke med henne

– Barna mine vil sikkert ikke snakke med meg mer hvis jeg ikke kommer videre i Stjernekamp etter operaen, sier Benedicte Adrian.

Benedicte Adrian

Benedicte Adrian har vært blant de tre med færrest stemmer i alle programmene av Stjernekamp så langt i år. Lørdag føler hun seg på hjemmebane når opera står på programmet.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

– Jeg grugleder meg. Nå skal jeg inn i operaens verden med masse regler, så jeg må bare kjøre på og å ikke bry meg om det, sier Benedicte Adrian før lørdagens Stjernekamp.

Hun forteller at hun har valgt «Nattens dronning» fra operaen Tryllefløyten av Wolfgang Amadeus Mozart.


– Jeg satt og lette etter en arie, og så kom en etter en og sa at du må bare ta den. Det er akkurat som det er en sirkel som er sluttet i og med at jeg har brukt den i karrieren, sier Adrian og smiler.

– Nå må jeg bare levere

Adrian har hatt en trøblete start på Stjernekamp-konkurransen. Hun fikk mye oppmerksomhet etter den første sendingen, der hun kom skeivt ut. I hver sending har hun vært blant de tre med færrest stemmer. Men der vil hun ikke stå på lørdag.


– Jeg føler litt på at jeg ikke har noen unnskyldning mer, nå må jeg bare levere. Nå er jeg mer på hjemmebane enn flere av de andre deltakerne. Jeg føler at presset er der, sier Adrian.

Benedicte Adrian, Lisa Børud, Gaute Ormåsen

Benedicte Adrian, Lisa Børud og Gaute Ormåsen har sunget opera på ståhjuling og fått en innføring i operaens drama denne uken.

Foto: Ingunn Michelsen / NRK

Hvordan skal du klare å vinne hjertene til TV-seerne der hjemme?
– Jeg skal være kledd i noe svart og skummelt og fare rundt på scenen
og være ordentlig sint. Nå prøver jeg å finne en måte å variere sinnet på. Jeg skal være hysterisk og ha glimt i øyet. Kanskje jeg skal tenke mer på glimtet i øyet enn tonene, sier Benedicte Adrian og ler.

Innføring i opera

Denne uken var hun i Operaen for å få en innføring i operaens drama sammen med Gaute Ormåsen og Lisa Børud. Gaute Ormåsen er en av dem som ikke kjenner opera fra før.

– Jeg har ikke noe forhold til opera. sier han.

Har du vært på en operaforestilling?
– Nei, men jeg gleder meg til å prøve noe som jeg aldri har gjort før. Jeg har jo hørt opera, så jeg må jo bare prøve.
Hva synes du om opera?

– For å være ærlig har jeg alltid syntes at opera er litt kjedelig, men nå som jeg har studert det litt mer har jeg begynt å like det, sier Ormåsen, som hadde et heller ublidt møte med ståhjulingen.

Gaute Ormåsen prøver seg på en ståhjuling

Kulturstrøm

 • Kagge Forlag henter Fotland

  Forlaget melder at de har fått en ny redaktør på plass: Maiken Grønning Fotland. Hun kommer fra stillingen som reportasjeleder i Dagbladet Magasinet. Forlaget melder at de har fått inn en redaktør med teft for ideer – og evne til å sette dem ut i livet (NTB).

 • "Ny" Guns N' Roses-video fra 1989

  I 1989 spilte Guns N' Roses inn en musikkvideo til låten «It's So Easy» på nattklubben Cathouse i Los Angeles. Videoen ble aldri sluppet, i stedet ble den liggende i et skap i nesten 30 år. Men nå er den altså å se i en digitalt restaurert versjon på Apple Music, melder Billboard. Slippet av den ukjente musikkvideoen inngår i feiringen av bandets nyutgave av debutalbumet «Appetite for Destruction» fra 1987, skriver TT (NTB).

  Guns N' Roses
 • Sony kjøper EMI

  Japanske Sony kjøper musikkforlaget EMI for drøyt 15 milliarder kroner og sikrer seg dermed rettighetene til noen av verdens mest populære band og artister. I henhold til avtalen verdsettes EMI Music Publishing til drøyt 38 milliarder kroner (NTB).