Benedicte Adrian frykter barna ikke vil snakke med henne

– Barna mine vil sikkert ikke snakke med meg mer hvis jeg ikke kommer videre i Stjernekamp etter operaen, sier Benedicte Adrian.

Benedicte Adrian

Benedicte Adrian har vært blant de tre med færrest stemmer i alle programmene av Stjernekamp så langt i år. Lørdag føler hun seg på hjemmebane når opera står på programmet.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

– Jeg grugleder meg. Nå skal jeg inn i operaens verden med masse regler, så jeg må bare kjøre på og å ikke bry meg om det, sier Benedicte Adrian før lørdagens Stjernekamp.

Hun forteller at hun har valgt «Nattens dronning» fra operaen Tryllefløyten av Wolfgang Amadeus Mozart.


– Jeg satt og lette etter en arie, og så kom en etter en og sa at du må bare ta den. Det er akkurat som det er en sirkel som er sluttet i og med at jeg har brukt den i karrieren, sier Adrian og smiler.

– Nå må jeg bare levere

Adrian har hatt en trøblete start på Stjernekamp-konkurransen. Hun fikk mye oppmerksomhet etter den første sendingen, der hun kom skeivt ut. I hver sending har hun vært blant de tre med færrest stemmer. Men der vil hun ikke stå på lørdag.


– Jeg føler litt på at jeg ikke har noen unnskyldning mer, nå må jeg bare levere. Nå er jeg mer på hjemmebane enn flere av de andre deltakerne. Jeg føler at presset er der, sier Adrian.

Benedicte Adrian, Lisa Børud, Gaute Ormåsen

Benedicte Adrian, Lisa Børud og Gaute Ormåsen har sunget opera på ståhjuling og fått en innføring i operaens drama denne uken.

Foto: Ingunn Michelsen / NRK

Hvordan skal du klare å vinne hjertene til TV-seerne der hjemme?
– Jeg skal være kledd i noe svart og skummelt og fare rundt på scenen
og være ordentlig sint. Nå prøver jeg å finne en måte å variere sinnet på. Jeg skal være hysterisk og ha glimt i øyet. Kanskje jeg skal tenke mer på glimtet i øyet enn tonene, sier Benedicte Adrian og ler.

Innføring i opera

Denne uken var hun i Operaen for å få en innføring i operaens drama sammen med Gaute Ormåsen og Lisa Børud. Gaute Ormåsen er en av dem som ikke kjenner opera fra før.

– Jeg har ikke noe forhold til opera. sier han.

Har du vært på en operaforestilling?
– Nei, men jeg gleder meg til å prøve noe som jeg aldri har gjort før. Jeg har jo hørt opera, så jeg må jo bare prøve.
Hva synes du om opera?

– For å være ærlig har jeg alltid syntes at opera er litt kjedelig, men nå som jeg har studert det litt mer har jeg begynt å like det, sier Ormåsen, som hadde et heller ublidt møte med ståhjulingen.

Gaute Ormåsen prøver seg på en ståhjuling

Kulturstrøm

 • Fastlåst musikerstreik i Chicago

  Ordføreren i Chicago tar initiativ for å løse streiken i Chicago Symphony. Musikerne har streiket i syv uker med krav om høyere lønn. Kravet er blant annet minstelønn på 1,5 millioner kroner. Partene har stått langt fra hverandre, og ordføreren frykter at orkestrets renommé blir skadet. Orkestrets sjefdirigent Riccardo Muti (bildet) har støttet streiken.

  Riccardo Muti og streikende musikere.
  Foto: KAMIL KRZACZYNSKI / AFP
 • Rekordmange klager på Satiriks

  Når Kringkastingsrådet i dag skal ta stilling til 428 klager mot NRK, gjelder 100 av disse humorprogrammet som lager ukentlig satire over nyhetsbildet. Stuntet på miljødemonstrasjonen for barn er blant det som har opprørt publikum. Møtet i Kringkastingsrådet strømmes her.

 • Nytt Prince-album på trappene

  Fans vil snart kunne oppleve hvordan det låter når Prince selv synger sangene han skrev for andre, som Nothing Compares 2 U og Manic Monday. Det melder Variety. Sammen med Warner Bros. Records og strømmetjenesten Tidal vil boet etter artisten slippe et nytt album med tittelen «Originals» på Princes fødselsdag, 7. juni. Det vil inneholde 15 spor med 14 hittil uutgitte låter. Prince døde i april 2016.

  THE ARTIST GIVES ACCEPTANCE SPEECH AT SOUL TRAIN AWARDS
  Foto: Gary Hershorn / Reuters