Hopp til innhold

Benedicte Adrian frykter barna ikke vil snakke med henne

– Barna mine vil sikkert ikke snakke med meg mer hvis jeg ikke kommer videre i Stjernekamp etter operaen, sier Benedicte Adrian.

Benedicte Adrian

Benedicte Adrian har vært blant de tre med færrest stemmer i alle programmene av Stjernekamp så langt i år. Lørdag føler hun seg på hjemmebane når opera står på programmet.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

– Jeg grugleder meg. Nå skal jeg inn i operaens verden med masse regler, så jeg må bare kjøre på og å ikke bry meg om det, sier Benedicte Adrian før lørdagens Stjernekamp.

Hun forteller at hun har valgt «Nattens dronning» fra operaen Tryllefløyten av Wolfgang Amadeus Mozart.


– Jeg satt og lette etter en arie, og så kom en etter en og sa at du må bare ta den. Det er akkurat som det er en sirkel som er sluttet i og med at jeg har brukt den i karrieren, sier Adrian og smiler.

– Nå må jeg bare levere

Adrian har hatt en trøblete start på Stjernekamp-konkurransen. Hun fikk mye oppmerksomhet etter den første sendingen, der hun kom skeivt ut. I hver sending har hun vært blant de tre med færrest stemmer. Men der vil hun ikke stå på lørdag.


– Jeg føler litt på at jeg ikke har noen unnskyldning mer, nå må jeg bare levere. Nå er jeg mer på hjemmebane enn flere av de andre deltakerne. Jeg føler at presset er der, sier Adrian.

Benedicte Adrian, Lisa Børud, Gaute Ormåsen

Benedicte Adrian, Lisa Børud og Gaute Ormåsen har sunget opera på ståhjuling og fått en innføring i operaens drama denne uken.

Foto: Ingunn Michelsen / NRK

Hvordan skal du klare å vinne hjertene til TV-seerne der hjemme?
– Jeg skal være kledd i noe svart og skummelt og fare rundt på scenen
og være ordentlig sint. Nå prøver jeg å finne en måte å variere sinnet på. Jeg skal være hysterisk og ha glimt i øyet. Kanskje jeg skal tenke mer på glimtet i øyet enn tonene, sier Benedicte Adrian og ler.

Innføring i opera

Denne uken var hun i Operaen for å få en innføring i operaens drama sammen med Gaute Ormåsen og Lisa Børud. Gaute Ormåsen er en av dem som ikke kjenner opera fra før.

– Jeg har ikke noe forhold til opera. sier han.

Har du vært på en operaforestilling?
– Nei, men jeg gleder meg til å prøve noe som jeg aldri har gjort før. Jeg har jo hørt opera, så jeg må jo bare prøve.
Hva synes du om opera?

– For å være ærlig har jeg alltid syntes at opera er litt kjedelig, men nå som jeg har studert det litt mer har jeg begynt å like det, sier Ormåsen, som hadde et heller ublidt møte med ståhjulingen.

Gaute Ormåsen prøver seg på en ståhjuling

Kulturstrøm

  • Sjette førsteplass på albumlisten for Ariana Grande

    Ariana Grande sikrer seg sin sjette førsteplass på den amerikanske albumlisten med sitt sjuende studioalbum.

    – En uke med evig solskinn, skrev Ariana Grande i helgen på Instagram – og siktet til suksessen som hennes sjette album, kalt nettopp «Eternal Sunshine», har.

    Utgivelsen solgte det som tilsvarer 227.000 albumenheter i sin første uke, noe som er årets beste hittil, ifølge Billboard. Blant annet ble låtene strømmet 195 millioner ganger. Den nye platen, som også topper VG-lista her hjemme, er laget i samarbeid med svenskene Max Martin og Ilya Salmanzadeh.

    Grande har tidligere toppet albumlisten med «Positions» (2020), «Thank U, Next» (2019), «Sweetener» (2018), «My Everything» (2014) og «Yours Truly» (2013). 2016-platen «Dangerous Woman» kom «bare» til en andreplass.

    Ariana Grande
    Foto: AFP
  • Fem land vil ha «Cammo»

    NRK har inngått opsjonsavtale med Tyskland, Frankrike, Spania, Belgia og Nederland om nyinnspillinger av dramakomedien «Cammo».

    Over 700.000 så første sesong av «Cammo». Serien handler om influenseren Cammo, som går konkurs og må ta på seg jobben som støttekontakt for Kamilla med Downs syndrom.

    – Dette er helt surrealistisk! At humoren og historien i «Cammo» kan treffe både spanjoler og tyskere er skikkelig gøy. Jeg gleder meg til å se hvordan de forskjellige landene tolker manus, og er så takknemlig og glad for at historien om Cammo og Kamilla potensielt skal bli fortalt til så mange millioner mennesker, sier Caroline Glomnes, serieskaper og hovedrolleinnhaver.

    Katelyn Garbin og Caroline Glomnes i rollene som Kamilla og Cammo.
    Foto: NRK

Flere kulturnyheter