Musikkfestival avlyst samme dag som oppstart

Festivalen Fyre ble en stor skandale i 2017 da den viste seg å bare være lureri. Nå har nok en «luksus-festival» blitt avlyst i siste sekund.

VestiVille-festivalen ble avlyst rett før den skulle starte.

VestiVille-festivalen i Belgia ble avlyst rett før den skulle starte.

Foto: Instagram

Denne helgen skulle den belgiske musikkfestivalen VestiVille startet opp, men den ble kansellert like før. Beskjeden den nederlandske organisatoren kom først idet konsertpublikummet begynte å ankomme arenaen, ifølge CBS News.

Festivalen skulle være et tredagersarrangement nordøst i Belgia, og har lovet konsert-deltagerne luksuriøse overnattingssteder og store artister som Cardi B, Migos og Future.

Dette får flere til å sammenligne arrangementet med den skandaleomtalte Fyre Festival.

– Så #VestVille-arrangørene på Fyre Festival-dokumentaren og tenkte: Utfordring akseptert, la oss lage den europeiske versjonen, undrer en Twitter-bruker.

Laster Twitter-innhold

Sikkerhetsproblemer

Arrangørene for VestiVille sa i en tweet fredag at den lokale borgermesteren ikke ville la festivalen begynne og at sikkerheten var et problem. Rapperen ASAP Rocky tvitret samme dag at han ikke ville opptre på grunn av infrastruktur og sikkerhetsproblemer.

Flere tilskuere på arenaen som ble fortalt at det ikke vil bli noen festival ble svært sinte, mens andre fikk ut aggresjonen i sosiale medier.

På Twitter raser kritikken mot festivalen under emneknaggen #vestiville, og flere peker på at de har brukt mange titusen kroner på billetter og reisevei.

Sammenlignes med skandalefestival

Dette er ikke første gang en festival forsvinner samme dag som den etter planen skal starte. I 2017 skulle den skandaleomtalte «Fyre Festival» vært arrangert, en festival som lurte både kunder og promotører.

Fyre-festivalen ble promotert i sosiale medier av store kjendiser som modellene Kendall Jenner og Bella Hadid, og skulle foregå på en øy i Bahamas.

Festivalen utlovet både luksusvillaer og gourmetmat, men endte opp som en katastrofe der ungdommer satt strandet uten verken mat eller nok steder å sove.

Fyre festival 2017

2017: Da festivaldeltagere ankom Fyre Festival for to år siden, ble de møtt av et fullstendig kaos. Kunder som hadde betalt flere tusen kroner for luksusvillaer, ble plassert i tomme telt.

Foto: AP

Arrangørene sier at de nå rådfører om de skal tilby tilbakebetaling.

Kulturstrøm

 • Gitar til 11 millioner kroner

  En av gitarene til Duane Allman, gitarist i Allman Brothers Band, ble solgt for nærmere 11 millioner kroner. Gibsonen, en Les Paul fra 1957, gikk under hammeren for på Gotta Have Rock and Rollsnettauksjon, melder Rolling Stone. Kjøperen ønsker å være anonym (NTB).

  Duane Allman med bandet Allman Brothers
  Foto: AP/Scanpix
 • Vurderer gressbytte etter Rammstein

  Norges Fotballforbund håper Ullevaal stadion kom seg velberget gjennom søndagens gigantiske Rammstein-konsert, men utelukker ikke gressbytte før Malta-kampen. Rammsteins konserter krever noe av de mest omfattende sceneriggingene i musikkverdenen. Søndagskonserten gjorde at underlaget var helt tildekket av plater i seks døgn (NTB).

  Rammstein, fra Europa-turneen i 2019
  Foto: CHRISTOPHE GATEAU / AFP/Scanpix
 • Hestenesprisen til Firing Lunde

  Anders Firing Lunde i Morgenbladet er tildelt årets Hestenespris for sitt arbeid. Han ble tildelt prisen under filmfestivalen i Haugesund mandag kveld. I begrunnelsen skriver juryen at «Lunde skriver med autoritet, dette er en som kan stoffet sitt, og med sterk tilstedeværelse i teksten». Hestenesprisen deles ut hvert år til en journalist som utmerker seg innenfor sjangrene kultur, film eller portrett.(NTB).