Stones til Norge

Torsdag ettermiddag kom bekreftelsen: The Rolling Stones kommer til Norge 8. august.

The Rolling stones
Foto: Frank Micelotta / Getty Images

Mick Jagger og Rolling Stones i Bergen.
Foto: Arne Kristian Gansmo, NRK.

Les også: Stones til Norge igjen?

Les vår anmeldese fra konserten i Bergen: Vått og vidunderlig

Bakgrunn: Biografi, The Rolling Stones

Alt om The Rolling Stones!

Det var det svenske nettstedet GT.se som først kom med spekulasjonene om at Rolling Stones skulle ta turen innom Norge igjen på siste del av A Bigger Bang-turnéen.

Annonsert på webcast

Klokka 17 torsdag fortalte Mick Jagger hvor the Rolling Stones skal spille på sin kommende Europa-turné i sommer. Det gjorde han via en såkalt live webcast på bandets hjemmesider.

Det er nå klart at bandet kommer til Norge – og Valle Hovin i Oslo onsdag 8. august.

Keith Richards, The Rolling Stones
Foto: Promo

Sist de var i hovedstaden var i 1998. Da ble også konserten holdt på Valle Hovin. I fjor valgte de Bergen og leverte en stor konsert for et utsolgt Koengen og 20.000 mennesker fredag 1. september.

Dragkamp i kulissene

I kulissene har det imidlertid foregått en dragkamp der interesser både i Oslo og Trondheim har jobbet for å få bandet til sin by. Mens det til slutt var Oslo som stakk av med seieren.

En interessegruppe i Trondheim hadde lagt mange millioner på bordet for å få bandet til å spille i byen. Vel og merke ikke på Lerkendal Stadion, siden det den dagen spilles fotballkamp på banen.

Turnéen vil bestå av 27 datoer, med start i Werchther Park i Belgia. Hele turnélista kan du se på bandets hjemmesider .

Erstatning for palmestunt

Dette vil være en turné som blant annet skal erstatte datoer som ble innstilt under fjorårets turné i Europa, etter at Keith Richards falt ned fra et palmetre og skadet seg.

Om du ikke klarer å sikre deg billett til konserten i Oslo, skal Rolling Stones spille på Nya Ullevi i Göteborg fredag 3. august og i København søndag 5. august,

Gunnar Eide Concerts forteller i en pressemelding at billettene til Valle Hovin blir lagt ut for salg mandag 26. mars klokka 09.00.

Kulturstrøm

  • Tar over rollen i «The Crown»

    Den britiske skuespilleren Lesley Manville skal spille dronning Elizabeths søster, prinsesse Margaret, i den femte og avsluttende sesongen av TV-serien «The Crown». Manville tar dermed over stafettpinnen fra Helena Bonham Carter, som i sin tur tok over rollen fra Vanessa Kirby (NTB).

    Lesley Manville
    Foto: Laurie Sparham / Scanpix
  • Tom Cruise får neppe møte Erna

    Tom Cruise, som har bedt om et møte med statsminister Erna Solberg vedrørende en filminnspilling, får trolig ikke møte henne, skriver Dagens Næringsliv. Saken er sendt til kulturdepartementet. Kulturminister Raja bekrefter at det har vært kontakt.