NRK Meny
Normal

Bekreftet: Iron Maiden til Norge

Lenge har ryktene gått om at tungrockerne i Iron Maiden kommer til Norge. Nå er det bekreftet.

Bruce Dickinson i Iron Maiden

Bruce Dickinson og Iron Maiden kommer igjen til Norge.

Foto: AIJAZ RAHI / AP

Det er bandets egne hjemmesider som bekrefter nyheten, i forbindelse med forhåndssalg av billetter til den ambisiøse "Somewhere Back On Tour", melder FaroJournalen .

40 land på fem kontinenter

På turnéen skal bandet innom hele 40 land på fem kontinenter og vil kun spille låter fra bandets seks første album.

I Trondheim har spekulasjonene lenge gått om hvorvidt bandet kommer til Trondheim Rockfestival på Lerkendal Stadion.

- Vi har ikke skrevet noen kontrakt med noen band for neste år ennå, Vi er i samtaler med ganske mange. Det vi har sagt tidligere er at vi ønsker oss band i samme kaliber som Iron Maiden og AC/DC, for å nevne noen, sa festivalsjef Kristian Digre til oss 16. august .

Norge står på planen

I forbindelse med forhåndssalg til den kommende turnéen for fanklubb-medlemmer, ble det denne uka avslørt at Norge står på planen.

"We're arranging exclusive ticket pre-sales for fan club members in as many parts of the world as possible. This will include USA, Canada, Mexico and as many parts of Europe as possible (Sweden, Finland, Denmark and Norway already confirmed)", heter det på bandets hjemmeside.

Kan ikke bekrefte

Konsertarrangøren Gunnar Eide Concerts har arrangert mange konserter med Iron Maiden i Norge. Men de kan ikke bekrefte at deres firma jobber med dette.

- Vi jobber med å få til konserter etter påske, men har ingen bekreftelser enda. Vi har fått beskjed om at vi skal få beskjed 5. november om hva som skjer, forteller Rune Lem til FaroJournalen.