NRK Meny
Normal

Bekrefter ny sesong av Mesternes Mester

Nå starter arbeidet med å finne nye deltakere. – Vi har en ganske lang liste med personer, sier Peter Wallace i NRK.

Mesternes Mester

NY SESONG: Det planlegges nå en ny sesong av Mesternes Mester, der ti tidligere idrettshelter skal kjempe mot hverandre. Disse deltok i sesong sju av den populære serien.

Foto: NRK

For litt over en uke siden vant Thor Hushovd den sjuende sesongen av «Mesternes Mester» på NRK. En finale som ble sett av nesten 1,4 millioner seere, rekord for programmet.

Nå bekrefter eksternsjef i NRK, Peter Wallace, at de jobber med en ny sesong.

– Det blir en ny sesong. Vi har nå opplevd sju sesonger som opprettholder en utrolig popularitet hos seerne, så det var ingen vanskelig avgjørelse å fortsette med en sesong til, sier han.

Ingenting bestemt

Nå starter arbeidet med å finne nye deltakere, et passende innspillingssted og en tid det passer å spille inn programmet. Ingen deltakere er foreløpig klare, men Wallace sier de har en lang liste med navn allerede.

– Det er flere vi har spurt flere ganger tidligere, men som ikke har kunnet. Vi har derfor en ganske lang liste med personer vi kommer til å ta kontakt med.

Han forteller at det er lettere å få tak i idrettshelter nå enn det var da «Mesternes Mester» var helt nytt.

– Det tar tid, selv om det ikke lenger er slik at vi må løpe etter enhver deltaker, noe vi kanskje gjorde i starten, sier han.

– Klype meg i armen

Mesternes mester (3) 03.03.12

PROGRAMLEDER: Dag Erik Pedersen har vært med som programleder i alle sju sesongene av Mesternes Mester. Han skal være med videre.

Foto: Nathalie Sprus, NRK / Nathalie Sprus, NRK

Med på den nye sesongen i hvert fall Dag Erik Pedersen. Han har vært programleder i alle sju sesongene.

– Jeg må nesten klype meg i armen. Vi skal starte med sesong nummer åtte. Det var ingen som hadde trodd at vi skulle holde på så lenge, sier han.

For Pedersen er jobben både morsom og utfordrende.

– At man i voksen alder kan leke med idrettshelter på TV er et privilegium.

Selv om det ikke er bestemt hvor innspillingen vil finne sted, har han en klar drømmefinale i tankene.

– På toppen av Olympus i Hellas.

Fikk kritikk

Etter at Thor Hushovd ble den sjuende mannen som vant konkurranseprogrammet gikk flere tidligere kvinnelige deltakere ut i Dagbladet og kritiserte øvelsene.

– Det er for mange øvelser som krever rå styrke og utholdenhet til at vi får en kvinnelig vinner, sa blant annet tidligere kickbokser Mette Solli, som var med i programmet i 2015.

Wallace sier de skal gå gjennom hele programmet og sørge for at konkurransen blir rettferdig.

– Det er veldig viktig for oss at det skal være en rettferdighet i spillet. Det betyr at vi i år, som alltid, kommer til å gå gjennom hele riggen vår og sørge for at rettferdighet er et viktig prinsipp.

– Og så håper jo også vi at vi en gang vil få en kvinnelig vinner, sier Wallace.

De to gjenværende utdøverne kjemper om trofeet og tittelen Mesternes Mester

VINNER: Thor Hushovd vant den sjuende sesongen av Mesternes Mester.

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK