Bekrefter ny sesong av Lilyhammer

Serien skal gå på NRK1 høsten 2014. – Serieskaperne Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin er i storform, sier prosjektredaktør Tone Rønning.

Frank Tagliano er tilbake som gangster og småbarnsfar i Lilyhammers andre sesong.

Frank Tagliano, spilt av Steven Van Zandt, kommer tilbake på de norske tv-skjermene

Foto: NRK/Rubicon

NRK bekrefter i en pressemelding at Steven Van Zandts «Lilyhammer» returnerer til tv-skjermen høsten 2014.

I gjennomsnitt har andre sesong av «Lilyhammer» hatt 1 206 000 seere på tv og nett sammenlagt. Første episode hadde de høyeste tallene med til sammen 1.417.000 seere på tv og nett.

– Jeg morer meg over de nye manusene jeg nå leser, serieskaperne Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin er i storform. Publikum kan glede seg til å møte gamle og nye karakterer i spennende og overraskende situasjoner, sier prosjektredaktør Tone Rønning i pressemeldingen.

NRK.no har tidligere skrevet at serien får et budsjett som mangler sidestykke i norsk TV-historie.

Programsjef i Rubicon, Anne Kolbjørnsen, har tidligere lovet at Lilyhammer 3 får et kraftig løft i den kommende sesongen.

Lilyhammer

Det verserte lenge rykter om at Little Steven var for opptatt med Bruce Springsteen-turneen til å spille i Lilyhammer 3. Disse ryktene er nå avkreftet, og Frank Tagliano kommer tilbake på norske tv-skjermer høsten 2014.

Foto: Rubicon

– Lilyhammer har gått fra å være en normal dramaproduksjon til å bli en fjernsynssuksess med internasjonal standard. Vi jobber derfor med et internasjonalt budsjett, og vi kommer til å øke kvaliteten på alle nivåer i Lilyhammer 3, sier hun til NRK.no.

Har «stjålet» fra «Dag»

Rønning sier til NRK.no at rollelisten fortsatt er under arbeid.

– Ja, vi er ikke helt klare ennå. Vi produserer lynraskt når vi lager «Lilyhammer», og har mange prosesser gående samtidig, sier prosjektredaktøren.

Hun røper imidlertid at Lilyhammer har «stjålet» en regissør fra tv-serien «Dag», som skal regissere sammen med Geir Henning Hopland og Simen Alsvik,

– Vi har fått inn Øystein Karlsen fra «Dag» som regissør, det er vi veldig fornøyde med.

God mottakelse i USA

Den andre sesongen av serien ble nylig sluppet på Netflix i USA, og har blitt anmeldt av noen av landets største publikasjoner.

New York Times skriver følgende om den norske suksesserien:

– Serien kombinerer mafiafilmreferanser med satire av kulturkrasj, noe som gjør narr av den skandinaviske velferdsstaten, med en stille kritikk til umettelige amerikanske grådighetskulturen, skriver New York Times.

Kulturstrøm

 • Låten som endret synonymordboka

  Sjarmtroll, tøtte, det svake kjønn: dette er noen av ordene oppført som synonymer for «kvinne» i Gyldendals synonymordbok i 1974. Artist Bente Geving forteller hvordan bandet hennes Amtmandens døtre med låten «Synonymordboka» bidro til en endring av dette oppslagsverket. Hør mer i NRK P2s Spillerom.

  Video Amtmandens døtre synger "Rett til Arbeid"
 • Blir truleg digitaliseringsminister

  Nikolai Astrup frå Høgre blir truleg digitaliseringsminister, etter det NRK erfarer. Den nyoppretta stillinga vil blant anna få ansvar for å modernisere og digitalisere det offentlege Noreg, ifølge kjelder til NRK.

  Nikolai Astrup
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Publikumspris til øko-terroristfilm

  Tromsø internasjonale filmfestivals publikum kåret «Kvinne på krigsstien» til årets beste. Filmen handler om en kvinne som i hemmelighet gjør sabotasje i miljøets tjeneste. Benedikt Erlingsson har regi på filmen som er Islands Oscar-kandidat i år.