Bekrefter ny sesong av Lilyhammer

Serien skal gå på NRK1 høsten 2014. – Serieskaperne Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin er i storform, sier prosjektredaktør Tone Rønning.

Frank Tagliano er tilbake som gangster og småbarnsfar i Lilyhammers andre sesong.

Frank Tagliano, spilt av Steven Van Zandt, kommer tilbake på de norske tv-skjermene

Foto: NRK/Rubicon

NRK bekrefter i en pressemelding at Steven Van Zandts «Lilyhammer» returnerer til tv-skjermen høsten 2014.

I gjennomsnitt har andre sesong av «Lilyhammer» hatt 1 206 000 seere på tv og nett sammenlagt. Første episode hadde de høyeste tallene med til sammen 1.417.000 seere på tv og nett.

– Jeg morer meg over de nye manusene jeg nå leser, serieskaperne Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin er i storform. Publikum kan glede seg til å møte gamle og nye karakterer i spennende og overraskende situasjoner, sier prosjektredaktør Tone Rønning i pressemeldingen.

NRK.no har tidligere skrevet at serien får et budsjett som mangler sidestykke i norsk TV-historie.

Programsjef i Rubicon, Anne Kolbjørnsen, har tidligere lovet at Lilyhammer 3 får et kraftig løft i den kommende sesongen.

Lilyhammer

Det verserte lenge rykter om at Little Steven var for opptatt med Bruce Springsteen-turneen til å spille i Lilyhammer 3. Disse ryktene er nå avkreftet, og Frank Tagliano kommer tilbake på norske tv-skjermer høsten 2014.

Foto: Rubicon

– Lilyhammer har gått fra å være en normal dramaproduksjon til å bli en fjernsynssuksess med internasjonal standard. Vi jobber derfor med et internasjonalt budsjett, og vi kommer til å øke kvaliteten på alle nivåer i Lilyhammer 3, sier hun til NRK.no.

Har «stjålet» fra «Dag»

Rønning sier til NRK.no at rollelisten fortsatt er under arbeid.

– Ja, vi er ikke helt klare ennå. Vi produserer lynraskt når vi lager «Lilyhammer», og har mange prosesser gående samtidig, sier prosjektredaktøren.

Hun røper imidlertid at Lilyhammer har «stjålet» en regissør fra tv-serien «Dag», som skal regissere sammen med Geir Henning Hopland og Simen Alsvik,

– Vi har fått inn Øystein Karlsen fra «Dag» som regissør, det er vi veldig fornøyde med.

God mottakelse i USA

Den andre sesongen av serien ble nylig sluppet på Netflix i USA, og har blitt anmeldt av noen av landets største publikasjoner.

New York Times skriver følgende om den norske suksesserien:

– Serien kombinerer mafiafilmreferanser med satire av kulturkrasj, noe som gjør narr av den skandinaviske velferdsstaten, med en stille kritikk til umettelige amerikanske grådighetskulturen, skriver New York Times.

Kulturstrøm

 • Ville bli diplomat som ung

  Men Stellan Skarsgård sluttet på skolen da han fikk gjennombrudd som skuespiller allerede som 16-åring. På spørsmål i programmet Drivkraft om hva han tror er hans drivkraft, forteller skuespilleren at han tror det er både noe seksuelt, nysgjerrighet, og lysten til å prøve det uutforskede.

  Stellan Skarsgård og Vegard Larsen
 • Spelefilm om Martin Linge

  Forfattar og skodespelar Øystein Wiik har skrive manus til ein spelefilm om Martin Linge. Linge var både skodespelar, idrettsmann og krigshelt som var født i Valldal, men som fall under Måløyraidet i 1941. Kommunane Norddal og Rauma har saman med andre investorar bidratt til eit forprosjekt til filmen, som blir tilrettelagt for ein utanlandsk marknad, og som skal sette området ytterlegare på kartet som turistdestinasjon.

  KRIGSARKIVET - 2. verdenskrig
  Foto: Scanpix / NTB scanpix