NRK Meny
Normal

Bekrefter ny sesong av Lilyhammer

Serien skal gå på NRK1 høsten 2014. – Serieskaperne Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin er i storform, sier prosjektredaktør Tone Rønning.

Frank Tagliano er tilbake som gangster og småbarnsfar i Lilyhammers andre sesong.

Frank Tagliano, spilt av Steven Van Zandt, kommer tilbake på de norske tv-skjermene

Foto: NRK/Rubicon

NRK bekrefter i en pressemelding at Steven Van Zandts «Lilyhammer» returnerer til tv-skjermen høsten 2014.

I gjennomsnitt har andre sesong av «Lilyhammer» hatt 1 206 000 seere på tv og nett sammenlagt. Første episode hadde de høyeste tallene med til sammen 1.417.000 seere på tv og nett.

– Jeg morer meg over de nye manusene jeg nå leser, serieskaperne Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin er i storform. Publikum kan glede seg til å møte gamle og nye karakterer i spennende og overraskende situasjoner, sier prosjektredaktør Tone Rønning i pressemeldingen.

NRK.no har tidligere skrevet at serien får et budsjett som mangler sidestykke i norsk TV-historie.

Programsjef i Rubicon, Anne Kolbjørnsen, har tidligere lovet at Lilyhammer 3 får et kraftig løft i den kommende sesongen.

Lilyhammer

Det verserte lenge rykter om at Little Steven var for opptatt med Bruce Springsteen-turneen til å spille i Lilyhammer 3. Disse ryktene er nå avkreftet, og Frank Tagliano kommer tilbake på norske tv-skjermer høsten 2014.

Foto: Rubicon

– Lilyhammer har gått fra å være en normal dramaproduksjon til å bli en fjernsynssuksess med internasjonal standard. Vi jobber derfor med et internasjonalt budsjett, og vi kommer til å øke kvaliteten på alle nivåer i Lilyhammer 3, sier hun til NRK.no.

Har «stjålet» fra «Dag»

Rønning sier til NRK.no at rollelisten fortsatt er under arbeid.

– Ja, vi er ikke helt klare ennå. Vi produserer lynraskt når vi lager «Lilyhammer», og har mange prosesser gående samtidig, sier prosjektredaktøren.

Hun røper imidlertid at Lilyhammer har «stjålet» en regissør fra tv-serien «Dag», som skal regissere sammen med Geir Henning Hopland og Simen Alsvik,

– Vi har fått inn Øystein Karlsen fra «Dag» som regissør, det er vi veldig fornøyde med.

God mottakelse i USA

Den andre sesongen av serien ble nylig sluppet på Netflix i USA, og har blitt anmeldt av noen av landets største publikasjoner.

New York Times skriver følgende om den norske suksesserien:

– Serien kombinerer mafiafilmreferanser med satire av kulturkrasj, noe som gjør narr av den skandinaviske velferdsstaten, med en stille kritikk til umettelige amerikanske grådighetskulturen, skriver New York Times.

Kulturstrøm

  • Franklin begraves i Detroit

    Soulsanger Aretha Franklin begraves i hjembyen Detroit i USA fredag 31. august. Franklin døde av kreft, 76 år gammel. I dagene før begravelsen blir båren til Franklin plassert i museet for Afro-Amerikansk historie i Detroit.

    PEOPLE-ARETHA FRANKLIN/
    Foto: Handout . / Reuters