Bekrefter ny sesong av «The X-Files»

Den populære serien kommer tilbake på tv-skjermene etter en pause på 13 år.

The X-files: I want to Believe

VENDER TILBAKE: David Duchovny og Gillian Anderson skal spille i den nye sesongen av «The X-Files». Bildet er fra filmen «The X-Files: I Want to Believe» fra 2008.

I en pressemelding bekrefter den amerikanske tv-kanalen Fox seks nye episoder av «The X-Files». Kanalen har ikke planlagt å lage mer enn en sesong.

David Duchovny og Gillian Anderson vender tilbake som FBI-agentene Fox Mulder og Dana Scully, og serieskaper Chris Carter skal skrive de nye episodene.

– Jeg ser på det som en 13-års reklamepause. Det fine er at verden har blitt et mye rarere sted, noe som gjør dette til et perfekt tidspunkt til å fortelle de nye historiene, sier Carter.

Laster Twitter-innhold

Stor på 90-tallet

«The X-Files» var en av 90-tallets mest populære tv-serier, og vant 16 Emmy- og fem Golden Globe-priser fra 1993 til den ble tatt av lufta i 2002. Den har også blitt kåret til en av tidenes beste tv-serier av blant andre filmmagasinet Empire.

Det har også blitt laget to «X-Files»-filmer, men hverken den første filmen fra 1998 eller den andre fra 2008 ble like godt mottatt som tv-serien.

I science-fiction-serien spiller Duchovny og Anderson to agenter som etterforsker flere paranormale mysterier.

I Norge gikk «The X-Files» på TV 2, men det er ennå uklart om den nye sesongen blir sendt på norsk TV.

Kulturstrøm

  • Sprikande konseptalbum frå Coldplay

    På «Music of the Spheres» har frontmann Chris Martin dikta opp eit parallelt solsystem, der kvar låt representerer ein planet og folket som bur der. «Sprikande og retningslaust», skriv musikkmeldar Sjur Systad Tyssen i P3. Terningkast 3.

    Coldplay 2021
    Foto: James Marcus Haney