NRK Meny
Normal

Bekrefter ny sesong av «The X-Files»

Den populære serien kommer tilbake på tv-skjermene etter en pause på 13 år.

The X-files: I want to Believe

VENDER TILBAKE: David Duchovny og Gillian Anderson skal spille i den nye sesongen av «The X-Files». Bildet er fra filmen «The X-Files: I Want to Believe» fra 2008.

I en pressemelding bekrefter den amerikanske tv-kanalen Fox seks nye episoder av «The X-Files». Kanalen har ikke planlagt å lage mer enn en sesong.

David Duchovny og Gillian Anderson vender tilbake som FBI-agentene Fox Mulder og Dana Scully, og serieskaper Chris Carter skal skrive de nye episodene.

– Jeg ser på det som en 13-års reklamepause. Det fine er at verden har blitt et mye rarere sted, noe som gjør dette til et perfekt tidspunkt til å fortelle de nye historiene, sier Carter.

Laster Twitter-innhold

Stor på 90-tallet

«The X-Files» var en av 90-tallets mest populære tv-serier, og vant 16 Emmy- og fem Golden Globe-priser fra 1993 til den ble tatt av lufta i 2002. Den har også blitt kåret til en av tidenes beste tv-serier av blant andre filmmagasinet Empire.

Det har også blitt laget to «X-Files»-filmer, men hverken den første filmen fra 1998 eller den andre fra 2008 ble like godt mottatt som tv-serien.

I science-fiction-serien spiller Duchovny og Anderson to agenter som etterforsker flere paranormale mysterier.

I Norge gikk «The X-Files» på TV 2, men det er ennå uklart om den nye sesongen blir sendt på norsk TV.

Flere kulturnyheter