Hopp til innhold

Bekrefter ny sesong av «The X-Files»

Den populære serien kommer tilbake på tv-skjermene etter en pause på 13 år.

The X-files: I want to Believe

VENDER TILBAKE: David Duchovny og Gillian Anderson skal spille i den nye sesongen av «The X-Files». Bildet er fra filmen «The X-Files: I Want to Believe» fra 2008.

I en pressemelding bekrefter den amerikanske tv-kanalen Fox seks nye episoder av «The X-Files». Kanalen har ikke planlagt å lage mer enn en sesong.

David Duchovny og Gillian Anderson vender tilbake som FBI-agentene Fox Mulder og Dana Scully, og serieskaper Chris Carter skal skrive de nye episodene.

– Jeg ser på det som en 13-års reklamepause. Det fine er at verden har blitt et mye rarere sted, noe som gjør dette til et perfekt tidspunkt til å fortelle de nye historiene, sier Carter.

Laster Twitter-innhold

Stor på 90-tallet

«The X-Files» var en av 90-tallets mest populære tv-serier, og vant 16 Emmy- og fem Golden Globe-priser fra 1993 til den ble tatt av lufta i 2002. Den har også blitt kåret til en av tidenes beste tv-serier av blant andre filmmagasinet Empire.

Det har også blitt laget to «X-Files»-filmer, men hverken den første filmen fra 1998 eller den andre fra 2008 ble like godt mottatt som tv-serien.

I science-fiction-serien spiller Duchovny og Anderson to agenter som etterforsker flere paranormale mysterier.

I Norge gikk «The X-Files» på TV 2, men det er ennå uklart om den nye sesongen blir sendt på norsk TV.

Kulturstrøm

 • Ny sjef for Teater Ibsen

  Styret ved Regionteateret i Vestfold og Telemark, Teater Ibsen, har tilsett Katharina Berg Skomedal (37 år) som ny direktør.

  Katharina har ein allsidig og bransjerelevant erfaring med utdanninga si frå Royal Academy of Dramatic Art, Rotterdam School of Management og London School of Economics.

  Katharina kjem til Teater Ibsen etter fleire roller i Lund-gruppa, nå seinast i rolla som Finance & HR Manager i Lunds Tivoli. Ho har tidlegare jobba ved Gullbring Kulturhus som dagleg leiar og arrangementsansvarleg.

 • Ny direktør for Henie Onstad Kunstsenter

  Anne Hilde Neset er ansatt som direktør for Henie Onstad Kunstsenter. Neset kommer fra stillingen som direktør for Kunstnernes Hus.

  Neset overtar stillingen fra nyttår og etterfølger Tone Hansen som fra 1. oktober overtar som direktør ved Munch-museet.

 • «Krigsseileren» er Norges Oscar-kandidat

  Regissør Gunnar Vikenes film «Krigsseileren» blir Norges kandidat til den 95. Oscar-utdelingen i mars neste år.

  Alle land kan melde på en Oscar-kandidat. Den første utvelgelsen skjer 21. desember, når 15 filmer blir valgt ut til en langliste.

  Fem av disse nomineres 24. januar til selve Oscar-gallaen, som foregår søndag 12. mars i Dolby Theatre i Los Angeles.

  I fjor nominerte Norge «Verdens verste menneske».Den kom på den endelige nominasjonslista, men uten å vinne.