NRK Meny
Normal

Beklager, feil nummer

Se fram til en nervepirrende stund sammen med en ung Wenche Foss i Krimtimen søndag. Etter «Beklager, feil nummer», kommer du neppe til å være fullt så rolig neste gang noen ringer feil!

Wenche Foss

Wenche Foss gjør i følge krimnestor Nils Nordberg en strålende innsats som Mrs Stevenson i dette uhyggelige hørespillet fra 1951. Foto: Sverre A. Børretzen/Aktuell/Scanpix

Foto: Sverre A. Børretzen/Aktuell / Scanpix

Radioteatrets mangeårige krimnestor Nils Nordberg vet alt som er verdt å vite både om krimserier på radio, og om dette stykket. Dette er hva han skrev da stykket sist ble sendt i reprise:

"«Beklager, feil nummer» av Lucille Fletcher ble første gang fremført i 1943, i den amerikanske radioserien «Suspense», og ble spilt sju ganger til i samme serie i årene som fulgte, hver gang på direkten og hver gang med Agnes Moorehead, en av Orson Welles’ faste skuespillerpartnere, i hovedrollen.

Det sies at hun nærmest måtte bæres ut av studio etter sending. Vår versjon ble spilt inn i 1951 og er sendt noen ganger, den også. Da var det riktig nok ikke direkte sending, men stykket ble spilt inn på grammofonplate; hvis noe gikk galt måtte en begynne helt forfra.

Det var nettopp det som skjedde – i det absolutt siste minuttet. Og da var det på’n igjen. Men det var ikke på grunn av Wenche Foss, som spiller hovedrollen.

Og jeg, Nils Nordberg, kan slå fast at hennes prestasjon som en mer og mer desperat kvinne alene i huset ikke står en millimeter tilbake for Mooreheads."

Sendt første gang i 1951.

Kulturstrøm

  • Netflix mer verd enn Disney

    Netflix er for første gang mer verd på børsen enn mediagiganten Disney, skriver Variety. Samtidig bruker selskapet mer penger enn noen sinne for å skape innhold som skal holde de nå flere enn 125 millioner ambonnentene verden over fornøyde. Selskapet har sagt at de kommer til å bruke mer enn 8 milliarder kroner på innhold i 2018, der 85% skal gå til å skape nytt innhold.

  • Freeman beklager etter anklager

    Skuespilleren Morgan Freeman sier i en uttalelse at han beklager dersom noen har opplevd noe han har gjort eller sagt som ubehagelig eller respektløst. Åtte kvinner anklager ham for upassende oppførsel og seksuell trakassering i en CNN-sak.