NRK Meny
Normal

Behandler bønder husdyr for dårlig?

Blir norske husdyr behandlet for dårlig? Husdyrhold i det norske landbruket er fredagens tema i Rett på med Tron Soot-Ryen og du kan bli med i debatten!

Illustrasjonsfoto
Foto: Knut Fjeldstad, Fjeldstad, Knut / Scanpix

 

Burhøns
Foto: Anton Krag, Dyrevernalliansen

Antall tilgrisete slaktedyr øker, høner holdes fortsatt i bur, kylling plukkes med maskiner før slakting og den norske dokumentarfilmen "Smaken av hund" retter søkelys på norsk husdyrhold.

Blir vi lurt når vi tror alt er så bra i norsk landbruk? Eller er det galt å trekke konklusjoner av noen få ekstreme eksempler?

Behandler norske bønder husdyr for dårlig?

Hva mener du?

Ring inn og bli med i debatten! Telefonnummeret er:

815 21 031

Du kan ringe inn fra kl 12:30, fredag.

Med i studio for og diskutere med lytterne møter vi Nils Bjørke fra Bondelaget og Live Kleveland fra Dyrevernalliansen.

Hør Rett på med Tron Soot-Ryen i NRK P1 hver fredag kl 13:05!

 

 

 

Kulturstrøm

 • Den vanskelege skrivinga

  Han brukte éi veke på førsteutkastet. Så brukte han fem år på å skrive det om til ein roman. Høyr forfattar Jan Kristoffer Dale i Sommer i P2.

  - De kalte oss for «griser», «feite svin» og «fleskeberg». De kalte oss for mye mer. Nå spør folk meg om jeg kan fortelle. I Sommer i P2 forteller forfatter Jan Kristoffer Dale om opplevelsene i oppveksten som har formet ham, om forfattere som har inspirert ham - og om sin egen skriving.
 • Borats «Who is America» provoserer

  Sacha Baron Cohen – også kjent som Borat – er tilbake med satireshowet «Who is America». Flere republikanske politikere føler seg snytt etter å ha blitt intervjuet av komikeren i en fiktiv rolle, om hvorvidt barn skal ha rett til å bære våpen. En av dem er Joe Wilson, som sitter i Kongressen for staten South Carolina. Han må stå for å ha uttalt følgende: – En treårig kan ikke forsvare seg selv mot et angrep ved å kaste et Hello Kitty-penal mot angriperen. Grunnlovens fedre satte ingen aldersgrense på loven. Se saken på Danmark Radios nettsider.

  Who is America satireshowet til Sacha Baron Cohen
  Foto: HBO
 • Vokalisten forlét Kvelertak

  Erlend Hjelvik sluttar i Kvelertak. På Facebook-sida til bandet skriv vokalisten at måla og motivasjonen til bandet har bevega seg i ulike retningar. Fansen reagerer i hopetal i kommentarfeltet under posten. Kvelertak vil halde fram utan Hjelvik, og dei fire annonserte festivaldatoane til bandet i sommar blir gjennomført med gjestevokalistar, melder VG.

  Kvelertak på Slottsfjell 2013
  Foto: Kim Erlandsen / NRK P3