Beatles-McCartney glefser tilbake mot Oasis

I 1996 hevdet Oasis at de var «større enn The Beatles». – Det var deres største tabbe, sier Paul McCartney.

Oasis

POP: Oasis var kanskje verdens største band på et tidspunkt, men deres 77 millioner solgte plater blir ingenting mot The Beatles, som har solgt omkring 300 millioner.

Foto: HO / REUTERS/NTB Scanpix

US-REPUBLIC-RECORDS-GRAMMY-CELEBRATION-PRESENTED-BY-CHROMECAST-A

SLÅR TILBAKE: The Beatles svarte aldri på Oasis' krav på rocketronen. Nå, 20 år etter, svarer Paul McCartney.

Foto: Imeh Akpanudosen / Afp

I 1996 sto Oasis-vokalist Noel Gallagher bak det som kanskje var årets mest offensive sitat: «Vi er i større enn The Beatles».

Gallagher og hans bandkollegaer i Oasis hadde opplevd enorm suksess med sine to første album, «Definitely Maybe» og «(What's the Story) Morning Glory».

Manchester-bandet mente de var større enn Liverpool-bandet som av mange regnes som tidenes største.

Nå sier Paul McCartney at det kjente sitatet var den største tabben i Oasis' karriere.

– Oasis var unge, ferske og skrev gode låter. Jeg synes den største tabben de gjorde var å si: «Vi skal bli større enn The Beatles». Jeg tenkte: «Så mange har sagt det, det er dødens kyss». Ikke si det, bare vær større enn The Beatles. Med en gang du har sagt det, vil alt du lager fra den dagen bli sett på i lys av det sitatet, sier McCartney ifølge NME.

Noel Gallagher har i ettertid påstått at han var påvirket av narkotiske stoffer da han sa at Manchester-bandet var større enn The Beatles.

ENTERTAINMENT BEATLES

BEATLES: Mange mener disse fire dannet tidenes største musikkgruppe. The Beatles er uansett tidenes mestselgende band.

Foto: HO / REUTERS

Det kan være verdt å nevne at John Lennon en gang sa at The Beatles var «mer populære enn Jesus», men sistnevnte har aldri kommet med sitt svar til det oppsiktsvekkende sitatet.

Kulturstrøm

 • Kjersti Mo slutter i Egmont

  Etter ti år som redaktør for Egmont Publishing har Kjersti Mo bestemt seg for at hun vil videre skriver kampanje.com. Hun blir beskrevet som en nytenkende pioneer av Egmont Publishing-sjef Nina Vesterby, som legger til at Mo sin avgang blir et tap.

 • Slottsfjell avlyst

  Musikkfestivalen har lenge slitt med økonomien og styreleder Øystein Ronander sier til Dagbladet at de nå har bestemt seg for å fokusere på å komme sterkere tilbake i 2020. Festivalen har til nå blitt holdt i Tønsberg hver sommer siden 2003 og blir ansett som en av Norges viktigste musikkfestivaler.

  Stemningsbilde fra Slottsfjell 2013.
  Foto: Kim Erlandsen
 • Jerry Lee Lewis har fått slag

  Den 83 år gamle rock'n'roll-sangeren, som fortsatt opptrer, har måttet avlyse alle fremtidige konserter etter at han i forrige måned ble rammet av slag i følge NTB. Legene ved rehabiliteringssenteret hvor han nå er pasient, mener han har god sjanse for å bli frisk og at han vil kunne opptre igjen.
  Jerry Lee Lewis er kjent som en av 50-tallets største artister.