NRK Meny
Normal

Beatles-McCartney glefser tilbake mot Oasis

I 1996 hevdet Oasis at de var «større enn The Beatles». – Det var deres største tabbe, sier Paul McCartney.

Oasis

POP: Oasis var kanskje verdens største band på et tidspunkt, men deres 77 millioner solgte plater blir ingenting mot The Beatles, som har solgt omkring 300 millioner.

Foto: HO / REUTERS/NTB Scanpix

US-REPUBLIC-RECORDS-GRAMMY-CELEBRATION-PRESENTED-BY-CHROMECAST-A

SLÅR TILBAKE: The Beatles svarte aldri på Oasis' krav på rocketronen. Nå, 20 år etter, svarer Paul McCartney.

Foto: Imeh Akpanudosen / Afp

I 1996 sto Oasis-vokalist Noel Gallagher bak det som kanskje var årets mest offensive sitat: «Vi er i større enn The Beatles».

Gallagher og hans bandkollegaer i Oasis hadde opplevd enorm suksess med sine to første album, «Definitely Maybe» og «(What's the Story) Morning Glory».

Manchester-bandet mente de var større enn Liverpool-bandet som av mange regnes som tidenes største.

Nå sier Paul McCartney at det kjente sitatet var den største tabben i Oasis' karriere.

– Oasis var unge, ferske og skrev gode låter. Jeg synes den største tabben de gjorde var å si: «Vi skal bli større enn The Beatles». Jeg tenkte: «Så mange har sagt det, det er dødens kyss». Ikke si det, bare vær større enn The Beatles. Med en gang du har sagt det, vil alt du lager fra den dagen bli sett på i lys av det sitatet, sier McCartney ifølge NME.

Noel Gallagher har i ettertid påstått at han var påvirket av narkotiske stoffer da han sa at Manchester-bandet var større enn The Beatles.

ENTERTAINMENT BEATLES

BEATLES: Mange mener disse fire dannet tidenes største musikkgruppe. The Beatles er uansett tidenes mestselgende band.

Foto: HO / REUTERS

Det kan være verdt å nevne at John Lennon en gang sa at The Beatles var «mer populære enn Jesus», men sistnevnte har aldri kommet med sitt svar til det oppsiktsvekkende sitatet.

Kulturstrøm

  • Ingen anklages for Princes død

    – Vi har rett og slett ikke nok bevis for å belaste noen med en forbrytelse knyttet til artisten Prince sin død, sa rettsadvokaten Mark Metz på en pressekonferanse torsdag. Det har tatt to år å etterforske dødsfallet til artisten, melder Reuters.

    Ingen anklages for dødsfallet til artisten Prince
    Foto: David J. Phillip / AP
  • Demonstrasjon mot Svenska Akademien

    Det pågår en større demonstrasjon i gamlebyen i Stockholm, melder Aftonbladet. Det har vært opprør hos Svenske Akademien de siste ukene, der flere ledere har gått av etter avsløringer om seksuelle overgrep og økonomisk mislighold.