NRK Meny
Normal

Beatles-McCartney glefser tilbake mot Oasis

I 1996 hevdet Oasis at de var «større enn The Beatles». – Det var deres største tabbe, sier Paul McCartney.

Oasis

POP: Oasis var kanskje verdens største band på et tidspunkt, men deres 77 millioner solgte plater blir ingenting mot The Beatles, som har solgt omkring 300 millioner.

Foto: HO / REUTERS/NTB Scanpix

US-REPUBLIC-RECORDS-GRAMMY-CELEBRATION-PRESENTED-BY-CHROMECAST-A

SLÅR TILBAKE: The Beatles svarte aldri på Oasis' krav på rocketronen. Nå, 20 år etter, svarer Paul McCartney.

Foto: Imeh Akpanudosen / Afp

I 1996 sto Oasis-vokalist Noel Gallagher bak det som kanskje var årets mest offensive sitat: «Vi er i større enn The Beatles».

Gallagher og hans bandkollegaer i Oasis hadde opplevd enorm suksess med sine to første album, «Definitely Maybe» og «(What's the Story) Morning Glory».

Manchester-bandet mente de var større enn Liverpool-bandet som av mange regnes som tidenes største.

Nå sier Paul McCartney at det kjente sitatet var den største tabben i Oasis' karriere.

– Oasis var unge, ferske og skrev gode låter. Jeg synes den største tabben de gjorde var å si: «Vi skal bli større enn The Beatles». Jeg tenkte: «Så mange har sagt det, det er dødens kyss». Ikke si det, bare vær større enn The Beatles. Med en gang du har sagt det, vil alt du lager fra den dagen bli sett på i lys av det sitatet, sier McCartney ifølge NME.

Noel Gallagher har i ettertid påstått at han var påvirket av narkotiske stoffer da han sa at Manchester-bandet var større enn The Beatles.

ENTERTAINMENT BEATLES

BEATLES: Mange mener disse fire dannet tidenes største musikkgruppe. The Beatles er uansett tidenes mestselgende band.

Foto: HO / REUTERS

Det kan være verdt å nevne at John Lennon en gang sa at The Beatles var «mer populære enn Jesus», men sistnevnte har aldri kommet med sitt svar til det oppsiktsvekkende sitatet.

Kulturstrøm

 • Dag Solstad i Paris

  En måned etter boklansering i New York, er Dag Solstad nå på turné i en annen kulturmetropol, nemlig Paris. Han skal lansere «Ellevte roman, bok atten» (1992) som kommer ut i august på forlaget Éditions Noir sur blanc. De har også kjøpt rettighetene til «T.Singer» (1999). Vi ser ham her avbildet med den norske ambassadøren Rolf Einar Fife.

  Solstad ble først oversatt til fransk i 2008. Da var det «Genanse og verdighet» (1994) som ble til «Honte et diginité».

  Laster Instagram-innhold
 • Sprengjobber med ny CLUE-sesong

  I NRK Radioteatrets kontrollrom sprengjobber Else Barratt-Due og tekniker Hilde Rolfsnes med de siste detaljene i den nye sesongen av barne-serien «CLUE». Den baserer seg på Jørn Lier Horsts bøker – Horst legger ikke inn mer grusomheter og vold enn han trenger, og likevel er det spennende, mener NRKs barnebokekspert Anne Cathrine Straume. Radioteatret har en lang tradisjon som formidler av litteratur og dramatikk, mye for barn.

  Else Barratt-Due og Hilde Rolfsnes
  Foto: Øystein Kjennerud / NRK
 • Slår tilbake etter slakt

  John Travoltas nye film «Gotti» vart totalslakta då den kom ut i USA 15. juni, og har framleis 0 % score på Rotten Tomatoes. Det vil seie at ingen av kritikarane til nettstaden har gitt filmen ei positiv vurdering. I går slo teamet bak filmen tilbake på Twitter: «Sjåarane elska Gotti, men kritikarane vil ikkje at du skal sjå han... Spørsmålet er kvifor??? Stol på folket og sjå han sjølv!»

  Laster Twitter-innhold

Flere kulturnyheter