Herreavdelingens favorittkokk Ole Martin Alfsen og Ragnhild Silkebækken, altså undertegnende, har gjort litt research om Beatles og Beatlesenes forhold til mat og drikke. Fra og med mandag til torsdag vil vi presentere tips til mat og drikke i Beatles ånd.
Ringo Starr
Ringo "Bling Bling" og kona. (AP Photo/Laura Rauch)
Mandag 18. desember har vi dedikert Ringo Starr. Ringo er tørrlagt alkoholiker, han er gift med en tidligere Bond-pike og er mer enn normalt opptatt av ringer. Han var tidlig ute med svære ringer og herresmykker. Hvis du trodde dette var noe forbeholdt moderne rappere fra USA, må du tro om igjen. lille underlige Ringo gjorde det først
Vi skal ikke lage løkringer eller calamares, men glamorøse røkelaksruller med kremost og fersk lefse. Og vi gir bort gode tips til hva du skal servere gjester som enten er barn, kjører bil, ikke liker å drikke, eller ikke tåler det våte så godt som de burde.
Oppskrift på Ringos røkelaksruller
Kokk Ole Martin Alfsen (Pressefoto)
Lefse
Kremost, romtemperert (eks. Philadelphia)
Hard kokte egg – hakket smått
Røkt laks i tynne skiver
Dill
Sitron
Salt og pepper
Evt avokado
Smak til osten med dill, sitron og salt og pepper.
Rull ut lefsa. Smør på et lag med ostekrem nesten helt ut til kantene, legg på et jevnt lag av røkelaks. Dryss over hakket egg og spre gjerne om deg med små terninger av moden avokado. Dryss litt grov pepper og havsalt over og rull opp så tett du klarer.
Settes kjølig frem til servering, kuttes i ca 2-3 cm
høye sylindere.
Hva skal barnet og onkel rødnese drikke
Det serveres alt for mye brus i norske hjem, helt unødvendig. Vi er alt for dårlige til å finne gode alkoholfrie alternativer, derfor blir voksne avholdsfolk og barn forledet med sukkerdrikke.
Ole Martin kan fortelle at det beste å servere til julematen er eplemost. Altså ferskpresset eple, av den grumsete typen du finner i helsekostforetninger og store kjøpesenter. Jo mer grums, jo bedre er resultatet.