NRK Meny
Normal

Beastie Boys til Quart

Først lekket tidligere Quart-sjef Toffen nyheten på Hovefestivalens nettsider. Så kom bekreftelsen.

Beastie Boys
Foto: JACK PLUNKETT / AP

Toffen Gunnufsen
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Onsdag la Toffen, tidligere Quart-sjef ut nyheten om at Beastie Boys skal spille på Quartfestivalen, i et debattforum på Hovefestivalens hjemmesider .

Også på Beastie Boys' egne nettsider stod det at de ”have added an apperance at the Quart Festival in Kristiansand, Norway on Tuesday 3 July 2007”.

Bekreftet

Quartfestivalen sjøl hadde imidlertid ikke bekreftet konserten, selv om debatten raste i festivalens eget debattforum under ”rykter”. Men senere på onsdagen kom bekreftelsen fra Quartfestivalen.

- Vi er superfornøyde med Beastie Boys som headliner for hiphop-pakka vår, sier Quarts musikksjef, Jørgen Skauge.

De hvite rapperne i Beastie Boys har holdt på med alt fra rendyrket sample-hiphop til jazz, pop, punk og funk. De jobber nå med nyt album.

Hiphop stadig viktigere

Beastie Boys har ikke vært på Quart siden 1998. Hiphop har blitt stadig viktigere for Quartpublikummet, sier musikksjefen.

Trioen, som består av Adrock (Adam Horovitz), Mike D (Michael Diamond) og MCA (Adam Yauch), går på scenen i Kristiansand tirsdag 3. juli.

(NRK/NTB)

Kulturstrøm

 • Sterkt om Nina Simone

  Nosizwe Baqwa gjør en sterk tolkning av Nina Simones dramatiske liv i forestillingen «I am Nina», som har gått i flere runder på Nordic Black Theatre i Oslo. Nå sist under Oslo jazzfestival. Her er hun hos oss i NRK og legger igjen en musikalsk perle til oss alle.

 • Aurora i svært god form.

  Lekenheten og bruken av hele Auroras feilfrie vokalspekter gjør «Forgotten Love» til et mer definerende og fascinerende «comeback» enn forrige singel, mener P3s anmelder. Terningkast 5.

  Aurora
  Foto: Ketil Mosnes
 • Dansk nasjonalpoet er død

  Benny Andersen er i Norge er mest kjent for sitt samarbeid med sangeren Povl Dissing. Deres vise «Svantes lykkelige dag (om lidt er kaffen klar)» var en monsterhit i Norge. Benny Andersen fikk sitt folkelige gjennombrudd med diktsamlingen og platen Svantes viser i 1972. Han er en høyt elsket nasjonalskald, og utgivelsen av hans samlede dikt i 1998 slo alle rekorder for diktutgivelser. (NTB)

  Benny Andersen er død.
  Foto: Liselotte Sabroe/ritzau Scanpix / NTB scanpix