BBC toppsjef Greg Dyke har gått av, dagen etter at Lord Hutton presenterte rapporten som er sterkt kritisk til BBCs håndtering av Kelly-saken.
- Med min og styreformanns Gavins avgang, samt beklagelsen jeg offentliggjorde på BBCs vegne i går, håper jeg at det nå settes en en sluttstrek, sier Dyke.
Dyke annonserte sin avgang etter et krisemøte i BBC torsdag.
– Min posisjon som generaldirektør i BBC er uvegerlig blitt kompromittert som følge av kritikken mot BBCs ledelse, sa Dyke.
Flere må gå
Dette er den andre avgangen etter at BBCs styreformann Gavyn Davies gikk av onsdag.
Majoriteten av britisk presse mener BBC er i en alvorlig krisesituasjon som følge av Lord Huttons rapport. Det regnes med at flere må gå, skriver BBC.
Torsdag ble Mike Byford utnevnt som fungerende BBC-direktør, melder BBC.
I rapporten ble BBC ble sterkt kritisert for sin dekning av bakgrunnen for utsagnet til statsminister Tony Blair om at Saddam Hussein kunne mobilisere masseødeleggelsesvåpen på 45 minutter. I det etter hvert famøse radioinnslaget som gikk på lufta 29. mai i fjor, hevdet BBCs journalist Andrew Gilligan at britiske myndigheter med vitende og vilje hadde "spritet" opp rapporten der dette argumentet fremkom.
Som kilde hadde Gilligan våpeneksperten David Kelly, som begikk selvmord da han ble avslørt som kilde.
Sterk kritikk
I rapporten fra Hutton-kommisjonen blir redaksjonsledelsen blir kritisert for ikke å ha dobbeltsjekket påstandene i Gilligans rapport, mens ledelsen får kritikk for ikke å ha svart på klagene fra Blairs kontor.
Etter at toppledelsen i BBC er tvunget til å gå av, har Blair økt presset mot de 11 gjenværende medlemmene av BBCs styre. Blair krever en langt mer uforbeholden unnskyldning for Gilligans rapportering enn det Dyke tidligere er kommet med. Dyke har innrømmet at saken var beheftet med enkelte unøyaktigheter.
– Under hele denne affæren har mitt mål som BBCs direktør vært å forsvare vår redaksjonelle uavhengighet, sa Dyke i sin avskjedstale.
Mange engelske journalister opplever Hutton-rapporten som et angrep på den politiske journalistikken i Storbritannia, opplyser BBC.