NRK Meny
Normal

BBC-veteranen Terry Wogan er død

Den folkekjære irsk-engelske programlederen og MGP-kommentatoren Sir Terry Wogan døde søndag, 77 år gammel.

Terry Wogan

NASJONALSKATT: Sir Terry Wogan var en institusjon i britisk TV og radio, og var gjennom flere tiår fast kommentator under Eurovision Song Contest. I 2005 ble han slått til ridder.

Foto: © POOL New / Reuters / Reuters

Ifølge en uttalelse fra Wogans familie døde den kjente programlederen søndag etter «en kort, men modig kamp mot kreften», melder BBC.

– En nasjonalskatt

Den irske programlederen og journalisten ble en institusjon i Storbritannia gjennom sin 50 år lange radio- og TV-karriere. BBC-sjef Tony Hall kaller Wogan «en nasjonalskatt».

Wogan ble først ble kjent for radioprogrammet «Wake Up To Wogan» på BBC, som han ledet gjennom flere tiår. Programmet var lenge det mest populære på britisk radio.

På TV-skjermen ledet han spørreprogrammer, talkshow og innsamlingsaksjoner, men ble kanskje mest kjent for sin syrlige og tørrvittige kommentering av Eurovision Song Contest gjennom flere tiår.

Hedres av Cameron

Wogans landsmann Graham Norton, som etterfulgte ham som Eurovision-kommentator i 2009, skriver på Twitter at Wogan viste ham at det var mulig for en ung, irsk gutt å lykkes.

Laster Twitter-innhold

Statsminister David Cameron sier i en uttalelse at «Storbritannia har mistet et enormt talent, noen millioner følte var deres egne, spesielle venn».

Wogan ble slått til ridder i 2005. Han etterlater seg kone og tre voksne barn.

Flere kulturnyheter