Hopp til innhold

BBC og Netflix legger lista høyt

Reisen går til iskalotten, til fjerntliggende skoger og ukjente ørkener. Seerne får møte sjeldne dyr og ukjente fenomener i en ny naturserie.

FROZEN PLANET

Isbjørnmoren og ungene hennes er hentet fra «Frozen Planet» i 2012

Foto: Jason Roberts / Ap

BBC, som står bak suksessene «Planet Earth» og «Frozen Planet», går nå sammen med Netflix om å skape en ny storslått naturserie, kalt «Vår planet».

Det tar fire år å lage seriens åtte episoder, og produsentene skal reise til innlandsisen, fjerntliggende skogområder, ørkener og store havdyp.

– Det blir vår mest ambisiøse naturserie noensinne. Vi legger listen veldig høyt, sier Alastair Fothergill fra produsenten Silverback Films til BBC.

Premieren blir på Netflix i 2019.

Suksess i 130 land

– Vi vil vise noen av Jordens mest fantastiske steder, på måter som aldri har blitt brukt før, sier Fothergill.

Naturfilm-produsentene står bak serier som «Blue Planet», «Planet Earth» og «Frozen Planet», som er blitt solgt til 130 land.

Fotografene skal bruke den nyeste kamerateknologien og formater som er brukt i filmer som «Hobbiten», «Avatar» og Netflix-dramaet «House of Cards».

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober