NRK Meny
Normal

BBC betaler for pedofilibeskyldning

Det britiske kringkastingsselskapet BBC betaler Lord McAlpine 185.000 pund, rundt 1,7 millioner kroner, i erstatning etter at han feilaktig ble hengt ut som pedofil etter et fjernsynsprogram.

Baron Allistair McAlpine of West Green.

BBC betaler Lord McAlpine erstatning.

Foto: John Ferguson / Camera Press

Lord McAlpine er medlem av parlamentets overhus. Han ble ikke navngitt i programmet om overgrep på et barnehjem i Wales på 1970- og 1980-tallet som redaksjonen i BBC-programmet Newsnight sendte tidligere i november. På sosiale nettmedier mente brukere feilaktig å vite at det var Lord McAlpine det var snakk om.

BBC var raskt ute med å unnskylde og tilby erstatning , og Lord McAlpine er godt fornøyd med måten selskapet har håndtert saken på etter at skaden hadde skjedd.

Det var en av guttene som i sin tid ble utsatt for overgrep på barnehjemmet, som i programmet ga opplysninger som førte til at McAlpine ble hengt ut.

Han har sagt at det dreier seg om en sammenblanding av navn, og har også bedt om unnskydning.

– Jeg er fornøyd med å ha inngått en avtale med BBC så raskt, sier Lord McAlpine.

Han vil sammen med sine advokater fortsatt arbeide for å inngå avtaler om erstatning med andre selskaper og privatpersoner som urettmessig har hengt ham ut som pedofil.

Les også: Toppsjefen i BBC trekkjer seg

Les også: – Feiginger og inkompetente ledere ødelegger BBC

– Det er ingenting som er så ille som å bli hengt ut som pedofil. De blir helt riktig utsatt for offentlig hat – og plutselig blir du selv, uriktig, utsatt for dette hatet. Det er skremmende, sier Lord McAlpine.