NRK Meny
Normal

Båtmesse i Göteborg

Franskmennen viser hvordan det går an å lage gode, funksjonelle båter til samlebåndspris, sier Jan Erik etter sitt besøk.

Båt
Foto: Jan Erik Larssen / NRK

Båtmessen i Gøteborg etterlater blandede inntrykk. Det er langt mellom båtene som overrasker og gir tenning, og finner du båten som spiller på følelsestangentene, så er den så dyr at du nesten blir sint på selgerne.

Unntaket er franskmennene som virkelig viser at det går an å lage funksjonelle båter av høy kvalitet til samlebåndspris. Eksempler på det  er Jeanneau, Beneteaue og Rhea. Riktignok er Rhea ganske dyre, men finish og kvalitet forsvarer den litt høye prisen.

Fremdeles er det seilbåt som gjelder om du ønsker mest plass og komfort for pengene, og du behøver jo ikke seile… Det beviser jo de fleste med seilbåt i indre oslofjord!

Entusiaster

Modellbåt

Nydelig modellbåt

Foto: Jan Erik Larssen / NRK

Entusiastene tok showet i Gøteborg. I 2. etasje myldret det av trebåter, nye og gamle. Det var utstilling av modellbåter og representanter fra flere båtbyggeri som jobbet med rekruttering av nye elever.

Her var det båtkultur, historie, lyder og lukt av den sorten som virkelig vekker lengselen etter bølgeskvulp og svaberg. Og det er noe av det viktigste med en båtmesse!