NRK Meny
Normal

Batman-skuespiller død

Skuespilleren Adam West, som ble kjent gjennom TV-serien «Batman» på 60-tallet, ble 88 år gammel.

Adam West under New York Comic con i 2016

BLODKREFT: Ifølge Hollywood Reporter døde skuespilleren av leukemi, 88 år gammel.

Foto: Mike Coppola / Afp

Etter kort tids sykdom sovnet skuespilleren fredfullt inn på fredag med familien rundt seg, skriver The Hollywood Reporter.

88-åringen etterlater seg kone, seks barn, fem barnebarn og to oldebarn.

– Faren vår så på seg selv som en «skinnende ridder» og prøvde å ha en positiv innvirkning på sine fans’ liv. Han var, og vil alltid være, vår helt, sier familien i en felles uttalelse.

West ble kjent da Batman-serien kom i 1966, men slet i ettertid med å få andre roller som skuespiller. Etter å ha slitt med karrieren i flere år, fikk West tilbud om en rolle som stemmen til ordføreren i Fox' animasjonsserie «Family Guy».

West spilte også i dramafilmen «Det hendte i Philadelphia» fra 1959.

Kulturstrøm

  • Flere priser til dokumentarfilm

    Den norske dokumentaristen Deeyah Khan vant en spesialpris under TV-festivalen i Monte Carlo. Filmen «White Right: Meeting the Enemy» vant PeaceJam Special Jury Prize, som ble delt ut under TV-festivalen 19. juni. Fra i år av er Khan et av de ti faste medlemmene i Norsk kulturråd, og tidligere i år ble hun tildelt en æresgrad fra til prestisjetunge, amerikanske Emerson College i Boston. Du kan se filmen her:

    Norsk/britisk dokumentar fra 2017. Siden hun var seks, har Deeyah ventet på den tolerante verdenen faren lovte henne. Nå drar hun til USA for å møte mennesker på ytterste høyre fløy ansikt til ansikt. Regi: Deeyah Khan.