Batman-skuespiller død

Skuespilleren Adam West, som ble kjent gjennom TV-serien «Batman» på 60-tallet, ble 88 år gammel.

Adam West under New York Comic con i 2016

BLODKREFT: Ifølge Hollywood Reporter døde skuespilleren av leukemi, 88 år gammel.

Foto: Mike Coppola / Afp

Etter kort tids sykdom sovnet skuespilleren fredfullt inn på fredag med familien rundt seg, skriver The Hollywood Reporter.

88-åringen etterlater seg kone, seks barn, fem barnebarn og to oldebarn.

– Faren vår så på seg selv som en «skinnende ridder» og prøvde å ha en positiv innvirkning på sine fans’ liv. Han var, og vil alltid være, vår helt, sier familien i en felles uttalelse.

West ble kjent da Batman-serien kom i 1966, men slet i ettertid med å få andre roller som skuespiller. Etter å ha slitt med karrieren i flere år, fikk West tilbud om en rolle som stemmen til ordføreren i Fox' animasjonsserie «Family Guy».

West spilte også i dramafilmen «Det hendte i Philadelphia» fra 1959.

Kulturstrøm

  • Saksøker Snowden etter bokutgivelse

    USAs justisdepartement saksøker den spionsiktede varsleren Edward Snowden i et forsøk på å hindre at avhopperen tjener penger på sin nye bok, skriver NTB. I søksmålet anklager departementet Snowden for å ha brutt taushetspliktavtaler med CIA og NSA.

  • NRK dropper ny «Heimebane»-sesong

    NRK dropper ny «Heimebane»-sesong. Det melder Kampanje. Dramasjef Ivar Køhn i NRK sier at produksjonsselskapet Motlys vil lage en tredje sesong for en annen strømmetjeneste, og at NRK ikke vil være til hinder for det.