Barne-TV gjennom 50 år

NRK har laget egne barneprogrammer på fjernsyn i snart 50 år. I Kurer 104 prøver vi å finne ut hva som har endra seg på disse tiårene, og om gammeldags barne-TV fortsatt kan fenge dagens unger.

Barnetv-ormen
Foto: NRK

I programmet møter du sosiolog Marit Haldar, som er førsteamanuensis ved Høgskolen i Oslo. Hun er en av forfatterne bak boka ”Digital Barndom”, og har sett mye barne-TV. Haldar forteller oss hva som er de største forandringene fra 60-tallet og fram til i dag, men hun legger også vekt på at gammeldags og moderne barne-TV ikke er så forskjellig.

Barne-TV

Illustrasjon.

Foto: NRK

Du får også møte tidligere programsjef i barne- og ungdomsavdelingen i NRK, Kalle Fürst.

Sist, men ikke minst; Kyra (6 ½), Tobias (5 ½ ), Ada (5 ½) og Thea (5 ½) fra Tyholttunet barnehage i Trondheim gir oss et levende innblikk i hva slags barne-TV som de synes er best.

Programleder er Ida Jevne.

Kurer NRK P2

Kulturstrøm

 • Anspent mellom Markle og kongehuset

  Konflikten mellom Meghan Markle og kongefamilien i Storbritannia tilspisser seg før intervjuet med Oprah Winfrey vises kommende søndag. I et nytt klipp som er sluppet av det amerikanske TV-selskapet CBS sier Meghan at hun ikke er redd for konsekvensene av å si sin mening.

 • Square kjøper seg opp i Tidal

  Mobilbetalingsselskapet Square sikrer seg aksjemajoritet i strømmetjenesten Tidal, melder nettstedet Cnet. Tidal ble lansert av norske Aspiro i 2014 og het Wimp før det ble kjøpt av artisten Jay-Z og skiftet navn til Tidal. Kjøperen Square er eid av Twitters toppsjef Jack Dorsey.

  Tidal logo
  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
 • Songstjerne saksøkt av broren

  Broren til Mariah Carey saksøkjer henne, etter skuldingar om at han var valdeleg. Skuldingane kjem fram i ein biografi om Carey, melder BBC. Tidlegare har også søstera til Mariah Carey saksøkt henne for ting som står skrive i boka.

  Mariah Carey
  Foto: AP