NRK Meny
Normal

Barne-TV gjennom 50 år

NRK har laget egne barneprogrammer på fjernsyn i snart 50 år. I Kurer 104 prøver vi å finne ut hva som har endra seg på disse tiårene, og om gammeldags barne-TV fortsatt kan fenge dagens unger.

Barnetv-ormen
Foto: NRK

I programmet møter du sosiolog Marit Haldar, som er førsteamanuensis ved Høgskolen i Oslo. Hun er en av forfatterne bak boka ”Digital Barndom”, og har sett mye barne-TV. Haldar forteller oss hva som er de største forandringene fra 60-tallet og fram til i dag, men hun legger også vekt på at gammeldags og moderne barne-TV ikke er så forskjellig.

Barne-TV

Illustrasjon.

Foto: NRK

Du får også møte tidligere programsjef i barne- og ungdomsavdelingen i NRK, Kalle Fürst.

Sist, men ikke minst; Kyra (6 ½), Tobias (5 ½ ), Ada (5 ½) og Thea (5 ½) fra Tyholttunet barnehage i Trondheim gir oss et levende innblikk i hva slags barne-TV som de synes er best.

Programleder er Ida Jevne.

Kurer NRK P2

Kulturstrøm

  • Netflix mer verd enn Disney

    Netflix er for første gang mer verd på børsen enn mediagiganten Disney, skriver Variety. Samtidig bruker selskapet mer penger enn noen sinne for å skape innhold som skal holde de nå flere enn 125 millioner ambonnentene verden over fornøyde. Selskapet har sagt at de kommer til å bruke mer enn 8 milliarder kroner på innhold i 2018, der 85% skal gå til å skape nytt innhold.

  • Freeman beklager etter anklager

    Skuespilleren Morgan Freeman sier i en uttalelse at han beklager dersom noen har opplevd noe han har gjort eller sagt som ubehagelig eller respektløst. Åtte kvinner anklager ham for upassende oppførsel og seksuell trakassering i en CNN-sak.