«I går mistet jeg faren min og en bestevenn»

Den nære familien sørger over tapet av Robin Williams. Les hvordan de tre barna og eks-kona minnes skuespilleren og komikeren.

Den amerikanske skuespilleren og komikeren Robin Williams ble funnet død mandag morgen amerikansk tid.

Amerikansk politi opplyser at Williams trolig tok sitt eget liv.

I natt norsk tid ble minneordene til Williams' tre barn Zak (Zachary) (31), Zelda (25) og Cody Williams (23) og eks-kona Marsha Garces (58, gift med Williams fra 1989 til 2008) publisert.

– Han hadde alltid en varme, selv i sine mørkeste øyeblikk. Verden vil for alltid være litt gråere, mindre fargerik og mindre fylt av latter nå som han er borte, skriver dattera Zelda i en post på Tumblr.

– Jeg vil aldri, aldri forstå hvordan han kunne oppleve å bli elsket så høyt, og likevel ikke ønske å forbli i live, skriver hun videre.

Les minneordene i sin helhet under og originalversjonene på engelsk i faktaboksen. Kilde: Daily Mail og Tumblr.

Williams-familien

FAMILIEN I 1998: Robin Williams med sin daværende kone Marsha Garces Williams og barna Zelda (til høyre) og Cody da Williams fikk sin stjerne på Hollywood Walk of Fame i 1998.

Foto: VINCE BUCCI / Afp

Minneordet til Zak Williams

«I går mistet jeg faren min og en bestevenn, og verden ble litt gråere. Jeg vil bære hans hjerte med meg hver dag. Jeg ønsker at de som elsket ham husker ham som så mild, snill og sjenerøs som han kunne være. Sørg for å bringe glede til verden, slik han gjorde.»

Minneordet til Cody Williams

«Det finnes ikke ord sterke nok til å beskrive kjærligheten og respekten jeg har for faren min. Verden blir ikke den samme ute ham. Jeg vil savne ham og ta med meg minnet av ham hvor enn jeg går resten av livet mitt. Jeg vil alltid se fram til øyeblikket der jeg får se ham igjen.»

Minneordet til Zelda Williams

«Familien min har alltid vært svært privat når det gjelder tiden vi tilbringer sammen. Det var på den måten vi klarte å gjøre én ting til bare vår, med en mann som vi delte med hele verden. Men nå er dét borte, og jeg føler meg naken. Min siste dag sammen med ham var fødselsdagen hans, og jeg vil for alltid være takknemlig for at jeg og mine brødre fikk tilbrakt den sammen med ham, og delt ut gaver og ledd masse. Han var alltid fylt av varme, selv i sine mørkeste øyeblikk. Selv om jeg aldri noensinne vil forstå hvordan han kunne oppleve å bli elsket så høyt og likevel ikke ønske å forbli i livet, er det en viss trøst å vite at vårt tap og vår sorg til en viss grad deles med millioner. Det reduserer ikke smerten, men vi vet i hvert fall at et utall andre nå vet at vi bærer denne byrden, og svært mange har tilbydd seg å hjelpe å minske smerten. Takk for det.

Robin Williams og dattera Zelda i 2011

FAR OG DATTER: Robin Williams og dattera Zelda, her på premieren for filmen «Happy Feet Two» i Hollywood 13. november 2011. Zelda satser også på en karriere som skuespiller, og har spilt i flere filmer.

Foto: FREDERIC J. BROWN / Afp

Dere som ble rørt av ham som nå sender oss vennlige hilsninger, må vite at en av tingene han likte best i verden var å få dere alle til å le. Og dere som sender negative hilsninger må vite at en liten, humrende del av ham nå sender en flokk duer til huset ditt for å bæsje på bilen din. Umiddelbart etter at du har vasket den. Han elsket tross alt å le...

Pappa var, er og vil alltid være en av de snilleste, mest sjenerøse og mest behagelige sjelene jeg noensinne har blitt kjent med. Og selv om jeg vet få ting for sikkert nå, vet jeg at hele verden for alltid vil være litt gråere, mindre fargerik og mindre lattermild nå som han er borte. Vi andre må bare jobbe dobbelt så hardt for å fylle tomrommet.»

Minneordet til Marsha Garces

«Hjertet mitt er splittet i to og spredt over planeten med dere alle. Vær så snill å huske den milde, elskelige, sjenerøse – og ja, strålende og morsomme – mannen som Robin Williams var. Armene mine holder rundt barna våre når vi nå prøver å hanskes med å feire mannen vi elsker mens vi takler dette grenseløse tapet.»

LES OGSÅ:

Robin Williams og ekskona Marsha Garces

WILLIAMS OG KONA I 2005: Williams sammen med sin daværende kone Marsha Garces Williams i 2005. De to skilte lag i 2008.

Foto: STEPHEN CHERNIN / AP

Kulturstrøm

 • Simon Stranger ville forstå ondskap

  Da forfatteren Simon Stranger fikk vite at hans svigerfamilie bodde i huset der Gestapo-agenten Henry Rinnan hadde sitt hovedkvarter under krigen, tenkte han at han hadde nok materiale til å skrive romanen «Leksikon om lys og mørke». – Jeg tenker på hvordan vi omtaler minoriteter. Fascismen lever fortsatt, og ser ut til å vokse. Alt dette handler om muligheten til å være den du er. Uavhengig av rase, legning og tro, sier Stranger til programleder Hans Olav Brenner i bokshowet Brenner live.

  Simon Stranger i Brenner live
 • Neil Young presset bort sponsor

  Den klima-engasjerte veteranrockeren protesterte først mot å dele headliner-plassen med Bob Dylan på festivalen British Summer Time i juli 2019. Men han gjorde det også klart overfor festivalledelsen hvor ukomfortabel han er med at et selskap som finansierer fossilt drivstoff er hovedsponsor. Dermed trakk Barclaycard seg, som har sponset festivalen i London siden 2013. Den gangen spilte for øvrig Young også på festivalen uten innvendinger. Barclaycard sier til BBC at de ikke vil kommentere situasjonen.

  Neil Young
  Foto: Darryl Dyck / NTB Tema / AP
 • – En ny "romkom"-klassiker

  «Crazy Rich Asians», den første Hollywood-filmen i historien med bare asiatiske skuespillere på hele 25 år, har mye glitter og glam, mener NRKs filmanmelder Marte Hedenstad. Forrige uke ble filmen nominert til Golden Globe for beste komedie, og hovedrolleinnehaver Constance Wu (til høyre) ble nominert til beste kvinnelige hovedrolle i en komedie. Les hele anmeldelsen hos Filmpolitiet

  Kinofilmen Crazy Rich Asians
  Foto: SF Norge