NRK Meny
Normal

Barn er født syndige

Spedbarn er født med ondskapen i seg, i følge dåpsritualet i Den Norske Kirke. Nå vil prester fjerne arvesynden fra dåpen.

Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix

Spedbarn er født med arvesynd, og med ondskapen i seg. Det blir slått fast i dåpsliturgien til Den Norske Kirke.

- Formuleringen "De er født med menneskeslektens synd og skyld", er helt forferdelig og bør fjernes fra dåpsliturgien snarest. Nybakte foreldre oppfatter ikke barna sine som syndige og skyldige, mener presten Merete Thomassen.

Et kirkelig utvalg vil nå fjerne formuleringa om arvesynd i et nytt forslag til dåpsliturgi. Forlaget er til høring i norske menigheter. Teolog og redaktør Odd Sverre Hove er sterkt uenig.

- Jeg vil gjerne ha styrket læresetningen om arvesynd i dåpsliturgien. Babyer er født med ondskap i seg på grunn av arvesynden, sier Odd Sverre Hove.

 

Hør: Spedbarn er syndige

Norgesglasset NRK P1

Kulturstrøm

 • Varslar ny Harry Hole-bok

  Jo Nesbø gir ut ei ny Harry Hole-bok i juli 2019. Han offentleggjorde dette på si eiga heimeside torsdag. Lite informasjon er offentleggjort om handlinga, men i eit samandrag står det at Harry Hole vaknar opp i bakrus med hendene og kleda dekkja av blod, ifølgje VG.

  Jo Nesbø lanserer "Macbeth"
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Lesarane rasar mot Elle

  – Vi har ingen ambisjonar om å representere heile samfunnet.

  Dét svarte motebladet Elle då ein lesar på Instagram lurte på kvifor det ikkje var meir mangfald blant bloggarane deira. Svaret har fått mange til å reagere, skriv nettstaden Melk og Honning. Elle-redaktør Signy Fardal meiner det heile er ei misforståing, og kommenterer til VG at fordi Elle «heile tida brukar modellar og intervjuobjekt med anna etnisk opphav enn det norske, falt det oss ikkje inn at spørsmålsstillar tenkte på etnisitet».

  Signy Fardal
  Foto: Aas, Erlend / Scanpix