Barn er født syndige

Spedbarn er født med ondskapen i seg, i følge dåpsritualet i Den Norske Kirke. Nå vil prester fjerne arvesynden fra dåpen.

Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix

Spedbarn er født med arvesynd, og med ondskapen i seg. Det blir slått fast i dåpsliturgien til Den Norske Kirke.

- Formuleringen "De er født med menneskeslektens synd og skyld", er helt forferdelig og bør fjernes fra dåpsliturgien snarest. Nybakte foreldre oppfatter ikke barna sine som syndige og skyldige, mener presten Merete Thomassen.

Et kirkelig utvalg vil nå fjerne formuleringa om arvesynd i et nytt forslag til dåpsliturgi. Forlaget er til høring i norske menigheter. Teolog og redaktør Odd Sverre Hove er sterkt uenig.

- Jeg vil gjerne ha styrket læresetningen om arvesynd i dåpsliturgien. Babyer er født med ondskap i seg på grunn av arvesynden, sier Odd Sverre Hove.

 

Hør: Spedbarn er syndige

Norgesglasset NRK P1

Kulturstrøm

  • Pressestøtten økes

    Høyre, Frp, Venstre og KrF legger fem millioner kroner ekstra i potten for produksjonstilskudd til mediene. Samiske aviser får også fem millioner kroner. I det opprinnelige budsjettforslaget for 2019 fra Høyre, Frp og Venstre sto blant annet pressestøtten på stedet hvil, med en pott på 313 millioner kroner, skriver Medier24.

  • Får en million for sitt talent

    Sangeren Caroline Wettergreen (32) får Equinors talentstipend for klassiske musikere i 2018. Stipendet, som er på en million kroner, skal være en døråpner for unge norske musikere som ønsker en internasjonal karriere.