- Lettmat virker for anemisk, og det hater jeg, sier Lars Barmen.
Etter at julens kalorifest er over er det nå på tide å spise sunn mat. Lars Barmen satser på torskesalat. Det er godt, enkelt og inneholder få kalorier.
- En torskemiddag er kjempegodt, men av og til blir det rester igjen. Da er det bra å lage en salat med den kalde kokte torsken som blir til overs.
Dette trenger du:
Torsk (rester fra i forgårs)
Salat
1 sitron
Olivenolje
Salt og pepper
(Foto: Eksportutvalget for fisk)
Slik gjør du:
Vask og kutt salatbladene. Bruk salaten som seng. Så deler du den kalde fisken med fingrene og drysser den over salatbladene. Deretter river du skallet av en sitron og drysser sitronskallet over fisken og salaten. Så klemmer du ut saften av sitronen. Deretter har du et par spiseskjeer med olivenolje over salaten.
Salt og pepper tilsetter du etter behov.