Til fire personer trenger du:
Ca 400 g torskeloins
En håndfull timian
1 l h-melk
50 g smør
100 g sellerirot
8 stk rød delikatesseløk
1 stk agurk
6 stk kongeøsterssopp
2 dl rømme
2 ss sukker
1 dl eddik
2 dl vann
Et hode salat
1,5 dl olivenolje
En kvist estragon
4 skiver norsk spekeskinke
Slik gjør du:
Melken varmes opp til 70 grader, sammen med en god kvist timian og en god klype salt. Deretter tilsettes torskeloins. Fisken skal ligge i ca 5 min, til det er mulig å ta av naturlige flak av fiskeskinnet.
Kok opp vann, olivenolje og eddik, tilsett en kvist estragon og en kvist timian. Tilsett sukker og en god klype salt. Skrell løken og kok dem møre i denne laken, ca 5 min. Når løken er mør tilsetter du kongeøsterssopp. Trekk pannen av varmen. La stå.
Torsken som er ”flaket” legges på et brett med bakepapir, pensle med olje og ha litt salt og pepper over. Varm deretter i ovnen på ca 180 grader i rundt 30 sekunder, til de er varme.
Sellerirot kuttes i terninger, og stekes i smør til de er gyldne.
Agurk kuttes i terninger og blandes sammen med rømmen, smakes til med salt og pepper.
Ta kongeøsterssoppen og løken over på et klede slik at de renner av seg.
Anrett det hele på en stor, fin tallerken sammen med spekeskinken.