Hopp til innhold

Banshee-stjernen ble selv banket opp

– Serien er utfordrende både fysisk og mentalt. Det kjennes litt som å være på bootcamp i et halvt år i strekk, sier skuespiller Antony Starr om rollen i tv-serien Banshee.

Antony Starr

Skuespilleren Antony Starr spiller hovedrollen som lokal politimann i den amerikanske tv-serien Banshee. Nå er han på Norgesbesøk i forbindelse med lanseringen av andre sesong.

Foto: Hilde Bjørnskau / NRK

Både vold- og sex-scenene i den amerikanske actiondrama-serien er sterke.

– Når vanlige folk ser en slåsskamp, vet de at det ikke er virkelighet. Derfor går det an, sier Antony Starr.

Han har tatt veien fra Hollywood til Serieuniversets studio for å svare på seernes spørsmål – på direkten.

– Umulig å forberede seg på volden

En smilende og nysminket Antony Starr blir ønsket velkommen av programleder Mikal Lerøen Olsen. Han viderebringer spørsmålene som har kommet inn fra sosiale medier, på direkten. Det er liten tid til å tenke seg om.

Banshee handler om et lite amerikansk samfunn preget av kriminalitet. Sesong to ble tilgjengelig for norske seere på HBO Nordic, Filmnet og C More Play denne helgen.

Handlingen kretser rundt hovedpersonen Lucas Hood, som spilles av Starr. Etter å ha sittet i fengsel, gir han seg ut for å være sheriff i småbyen Banshee, samtidig som han fortsetter med kriminalitet. Karakteren hans blir mye banket opp i serien.

– Hvordan forbereder du deg på å bli banket opp i serien? Lyder er et av spørsmålene fra publikum på Facebook.

– Det er ingen måte å forberede seg på å bli kastet rundt av en mann på 120 kg. Det er ganske brutalt, så vi skuespillere får både kutt og sår når disse scenene spilles inn. På første opptaksdag filmet vi for eksempel en stor slåsskamp-scene, der koreografien gikk feil. Det endte med at jeg fikk kuttet leppa. Vi hadde bare tilgang til opptaksstedet i seks timer, så opptaket fortsatte. Først på kvelden ble jeg sendt til legen for å bli behandlet for skaden. Det var første dag for meg på «Banshee»-opptak.

– Ubehagelige sex-scener

Antony Starr i sesong to av serien Banshee

Antony Starr i en scene fra sesong to av serien Banshee.

Foto: HBO Nordic

Om sex-scenene mener han det er ganske alminnelig blant skuespillere å synes situasjonen er kunstig.

– Det er føles ubehagelig å være i en så intim setting sammen med en som ikke er min partner. Samtidig står det om lag 40 mer eller mindre svettende og illeluktende filmfolk rundt oss, sier Starr.

– Ville du sett serien med din svigermor?

Spørsmålet fra programleder Mikal Lerøen Olsen får Antony Starr til le høyt. Så kommer han med en forklaring.

– Jeg trodde egentlig det bare var tenåringer som ville komme til å se på denne serien, men det er folk i alle aldre som ser den. Det er kanskje fordi serien handler om noe viktig, at den fenger såpass bredt som den gjør, svarer Antony Starr.

Blir skurk for kjærligheten

Siden 2013 har han spilt rollen som Lucas Hood. Handlingen foregår i den fiktive byen Banshee, som befinner seg et sted i Pennsylvania i USA. Etter å ha sonet 15 år i fengsel for et diamanttyveri, drar han hit for å finne en tidligere kompanjong og elskerinne – Anastasia.

Hun viser seg nå å være gift tobarnsmor, og lever under navnet Carrie Hopewell. Når sheriffen blir myrdet, tar Hood ny identitet og blir sheriff for byen. Slik gjemmer han seg for den ukrainske gangsteren, som går under navnet Rabbit.

– Han er en komplisert karakter. Han er egentlig en helt vanlig mann som på grunn av tilfeldigheter ender opp med å bli skurk. Han gir til slutt opp det livet han har levd, for kvinnen han elsker. Det har han måttet betale dyrt for, ved å tilbringe 15 år i fengsel. Det er klart at slikt gjør noe med deg, sier Antony Starr.

– Vinter er eksotisk

Antony Starr ankom et Oslo i vinterdrakt i helgen, og ser ut til å få med seg den kaldeste biten av norsk vær. Han smiler i det han børster snøfnugg av frakken. Han er faktisk glad i slikt vær, selv om han nå er mest vant med varmen i Los Angeles.

– Jeg liker faktisk godt når det er kaldt, det er fint for en ukes tid, nærmest eksotisk, forteller Hollywood-yndlingen i det NRK.no møter ham før tv-sendingen starter.

Han ble satt inn i rollen i Banshee, som i fjor fikk en Emmy-pris, av produsenten Alan Ball. Han står bak suksesser som Seks fot under og True Blood.

Det er ikke første gang skuespilleren er i Norge. På slutten av 1990-tallet livnærte han seg som bartender på Frogner i Oslo, og har bodd både på Bislet og Frogner. Dette var en periode av livet hvor han reiste rundt for å se verden. Han ble værende en stund i Norge for å tjene penger og lære seg snowboard.

Siden har han vært her på tur for dyrke denne interessen. Det er gått noen år siden jobbingen som bartender – 15 år. Han dro hjem og satset i stedet på skuespilleryrket.

Se Serieuniverset om igjen her:

Med Mona B. Riise, Antony Starr, Terje Strømdahl og Cecilie Mosli.

Send spørsmål

Serieuniversets sending fikk mange gode innspill fra publikum, på sosiale medier. Det handlet også mye om NRK-serien Mammon, som er solgt til flere land.

Husk at du kan sende inn spørsmål til neste sending av Serieuniverset . Se den direkte her på NRK.no mandag 20. januar kl. 22.30 – rett etter Mammon på NRK.

Send spørsmål til Serieuniverset på Facebook , @nrkserie på Twitter, eller mail: serieuniverset@nrk.no.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober