Banksy i Paris

Siden juni har en rekke nye gatemalerier dukket opp i Paris. Ryktene om at de kunne være laget av «Banksy» begynte tidlig å svirre, og den hemmelighetsfulle kunstneren har nylig bekreftet på sin Instagram-konto at det er han som står bak verkene. Bildene er tolkninger som tar for seg blant annet studenrevolusjonen i 1968, skriver SVT, som viser flere av maleriene på sine nettsider.

Kulturstrøm

 • «Assasin`s Creed» Notre Dame-gave

  «Assasin`s Creed Unity» kan lastes ned gratis fordi spillselskapet vil dele gjenskapningen av Notre Dame, skriver BBC. Utvikleren Caroline Miousse brukte 14 måneder på å bygge katedralen digitalt til spillet som ble gitt ut i 2014. Fans deler erfaringer fra spillet på sosiale medier (bildet).

  Laster Twitter-innhold
 • Selger branntårnet

  Rømskog kommune har besluttet å selge Haukenestårnet, eller «Branntårnet» som det også kalles. Under den politiske behandlingen i kommunestyret gikk flertallet inn for å selge tårnet til DNT Indre Østfold for 1.000 kroner, skriver Smaalenenes Avis. Haukenestårnet er Norges eneste bevarte branntårn i tre og har overnattingsmuligheter til seks personer.

  Haukenestårnet
  Foto: Fred Larsen