Hopp til innhold

Banksy i New Orleans

Mens New Orleans har forberedt seg på en ny katastrofal storm, har gatekunstneren Banksy malt på byens vegger.

Banksy i New Orleans

I en uttalelse til media skriver Banksy at han hadde lyst til å lage en kommentar til opprydningsarbeidet etter orkanen Katrina.

Foto: Sean Gardner / AFP

Maleriene viser blant annet Abraham Lincoln som en hjemløs mann med en handlevogn og et marsjerende band med gassmasker.

Mot Grey Ghost

I følge en uttalelse fra Banksy er maleriene skapt som en reaksjon på graffiti-motstanderen Fred Radtke, også kjent som Gray Ghost, som dekker til graffiti med grå maling.

I sin uttalelse skriver Banksy også at han hadde lyst til å lage en kommentar til opprydningsarbeidet etter orkanen Katrina, og at demningene i Louisiana er de beste overflatene å male på i delstaten.

I juli skrev den britiske avisen Mail on Sunday at de endelig hadde avslørt kunstnerens sanne identitet, med avisens påstander har ennå ikke blitt bekreftet.

Store penger

Banksys kunst har også blitt solgt for store summer. Brad Pitt og Angelina Jolie har kjøpt kunst av Banksy for over 10 millioner kroner. Tidligere i år ble et Warhol-influert portrett av Kate Moss solgt for nærmere 1,1 millioner kroner på auksjonshuset Bonhams i London.

I fjor ble et Banksy-verk titulert ”Space Girl & Bird” solgt for 453.700 dollar, eller nærmere 2,5 millioner kroner. Dette var mer enn 20 ganger så mye som prisanslaget til auksjonshuset Bonhams.

Kulturstrøm

 • «That '70s Show»-skuespiller kjent skyldig i voldtekter

  En jury har kjent skuespiller Danny Masterson, som spilte i komiserien «That '70s Show» på 2000-tallet, skyldig i to av tre voldtekter han er tiltalt for.

  Den tredje voldtektstiltalen har bakgrunn i anklager fra en mangeårig kjæreste av Masterson. Juryen, som besto av sju kvinner og fem menn, stemte åtte mot fire for å frikjenne skuespilleren i dette tilfellet.

  Han kan få opptil 30 års fengselsstraff.

  Tiltalene mot Masterson ble reist tilbake i 2020. Det er andre gang saken er oppe for retten. I desember i fjor klare ikke juryen å komme til enighet.

  Den omstridte Scientologikirken har spilt en vesentlig rolle i Mastersons sak. Ifølge påtalemyndigheten voldtok skuespilleren kvinnene, som var medlemmer av kirken, i hjemmet sitt i Hollywood Hills mellom 2001 og 2003.

  (NTB)

  «That '70s Show»-stjernen Danny Masterson (t.h.) ble onsdag funnet skyldig i to voldtekter fra tidlig 2000-tallet
  Foto: AP
 • Røynesdal ny direktør i Nasjonalmuseet

  Ingrid Røynesdal blir ny direktør i Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.

  Røynesdal kommer fra jobben som administrerende direktør for Oslo-filharmonien, der hun har vært leder siden 2013.