Dette trenger du:
250 gram hvetemel
2 ts bakepulver
Litt salt
3 godt modne bananer
125g mykt smør
150g sukker
Server gjerne is til banankaken. (Foto: Nrk)
2 egg
½ vaniljestang, eller 2 ts vaniljesukker
50 gr mandelmel, malte mandler
Slik gjør du:
Smør en brødform med litt smør. Mos bananene. Bland hvetemel, bakepulver og salt i en bolle. Rør smør og sukker hvitt i en kjøkken maskin. Tilsett egg, et av gangen og pisk sammen til en fin blanding.
Karamelliserte bananer kan du også bruke dersom du skal lage en banansplitt! (Foto: Nrk)
Vend forsiktig inn bananer, vanilje og mandler med en slikkepott. Vend tilslutt inn melblandingen. Hell røren over i formen og stek den ved 180 grader i cirka 1 time. Blir den for mørk kan du legge over litt aluminiumsfolie mot slutten av stekingen. La den avkjøles i formen før du tar den ut av formen.
Stekte bananer:
2-4 bananer
50g smør
Bruk gjerne bananer som er litt overmodne, for de er best på smak! (Foto: Nrk)
2 ½ dl sukker
Del bananene i to på langs, deretter i to på tvers. Smelt smøret i en panne og tilsett sukkeret til det blir karamell. Stek så bananene i dette til de har fått fin farge på begge sider.
Sjokoladesaus:
100g hakket mørk sjokolade
1dl melk
Litt sukker
Kok opp melk og sukker. Helles over den hakkede sjokoladen mens du rører med en slikkepott. Serveres lun ved siden av.