Slik baker du fiken
8 Fiken
4 Nellikspiker
2 Stjerneanis
1/2 Kanelstang
1 dl Portvin
1 dl Bringebærpuré
1 ss Smør
2 ss Sukker
Sitronkrem
2 Egg, store
1 dl Sitronsaft, ferskpresset
70 g Sukker
60 g Smør usaltet
1/2dl Fløte
Karamellflak
300 g Sukker
Fremgang bakte fiken
Kutt av øverste stilken på fikene og del dem i 4, nesten igjennom. La dem være hele i bunnen. Sett dem ved siden av hverandre i en ildfast form.
Tilsett resten av ingrediensene og dekk formen med folie. Bak i ovn ved 180 grader til de er helt møre.
Sitronkrem:
Visp sammen sitronsaft, sukker og egg. Kok opp under stadig omrøring. Rør inn smøret i terninger, press kremen igjennom en sikt og sett til avkjøling.
Bland inn stivpisket krem når sitronkremen er kald.
Karamellflak:
Smelt sukkeret til karamell. Hell karamellen over et bakepapir eller en silikonmatte. La den bli kald før du knuser den og kjører karamellen til pulver i en hurtigmikser. Sikt pulveret i et jevnt og tynt lag over en
silikonmatte eller et bakepapir. Smelt karamellen raskt i ovn ved 230 C grader og avkjøl for deretter å brekke opp i flak.