Dette trenger du:
800 g torskefilet
300 g spinat, renset
150 g smør
200 g bacon
2-3 kokte egg
2 ss kapers
hakket frisk basilikum
salt og kvernet pepper
olivenolje
Slik gjør du:
Skjær torsken i fire porsjonsstykker. Smør en ildfast form med olivenolje
og legg i fisken. Drypp over litt mer olje, og krydre med salt og pepper. Bak fisken ved 200 grader i ca. 10-15 minutter, avhengig av tykkelsen. Skjær baconet i små biter og sprøstek det i litt av smøret. Tilsett så resten av smøret, hakket egg og kapers. Frisk basilikum has i rett før servering.
Fres spinaten raskt i en stor varm panne. Rør med et hvitløkfedd festet på en gaffel.
Smak spinaten til med salt og pepper, evt. sukker hvis den er litt besk.
Ta spinaten ut av pannen med en gang den er klar.
Tips:
Salt torsken før tilberedning. Dryss fileten med grovt havsalt og la det "marinere" i ca. 15 minutter.
Skyll av saltet og klapp fisken tørr med kjøkkenpapir.
Torsken blir da fast og fin i kjøttet og trenger ikke noe mer salt.
Kokke-Lise.