Klippekrans
3,5 dl melk
100 g smør
50 g gjær eller 1 pk tørrgjær
90 g sukker
ca 650 g mel
smør, sukker og kanel til fyll
egg til pensling
eventuelt perlesukker
Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett melk og varm til den er fingervarm. Bland alt godt i en kjøkkenmaskin og la deigen gå i 5 minutter. Dekk bakebollen med plastfolie og la deigen heve til det dobbelte.
Rull deigen til en tykk pølse og kjevl den ut til en rektangel. Smør deigen godt med mykt smør, dryss med sukker og kanel og rull den sammen som en rullekake. Legg den som en sirkel over på et stekebrett kledd med bakepapir.
Klipp deigen nesten igjennom på skrå, i 2 cm tykke skiver.
Legg skivene annen hver vei. Dekk kransen med plastfolie og etterhev i ca 40 minutter. Pensle med sammenvispet egg og dryss med sukker eller perlesukker.
Stek kransen ved 200 grader i ca 20 minutter.