Kulturstrøm

 • Får gode kritikker i London

  London-oppsetningen av «Fruen fra havet», som hadde premiere forrige uke, får gode anmeldelser for den tospråklige oppsetningen gjort av Det Norske Ibsenkompaniet. Time Out gir fem stjerner, fagbladet The Stage kaller forestillingen for en nydelig utført tospråklig modernisering, og The Fringe Review omtaler i en pressemelding stykket som en banebrytende produksjon. Pia Tjelta (bildet) spiller hovedrollen som Ellida Wangel og Marit Moum Aune har regi. (NTB)

  Pia Tjelta på scenen i London
  Foto: Nina Eirin Rangøy / NTB scanpix
 • Motorpsycho hyller norsk maler

  Til sommeren skal bandet Motorpsycho framføre en musikalsk hyllest til maleren Håkon Gullvåg (bildet), både under Olavsdagene i Trondheim og på Øyafestivalen i Oslo, skriver Magasinetkunst. Bakgrunnen er at Gullvåg i 2019 markerer en drøyt 40 år lang kunstkarriere, og runder 60 år. Jublieumstutstillingen «Metamorfose» foregå under Olavsdagene i Trondheim, og blir en del av en rekke utstillinger i flere land.

  Håkon Gullvåg
  Foto: Anders Ulvolden / NRK
 • Urørt-band til Roskilde

  Indierock-duoen «brenn.» fra Lillehammer har fått spillejobb på Roskilde-festivalen i sommer, skriver tidsskriftet Subjekt. Bandet som består av Edvard Smith og Rémy Malchère, startet opp i 2017, og var nominert til årets Urørt på NRK P3 i fjor.

  brenn.
  Foto: Urørt / NRK