Hopp til innhold

Hvor mener du «Team Bachstad» bør reise?

De har reist fra Norge til Mongolia i en gammel brannbil, og på tvers av India i en liten autorickshaw. Nå vurderer de ny tur.

Team Bachstad

Gutta i Team Bachstad, Rune Gokstad og Øystein Bache, har et ønske om å dra ut igjen. Hva det skal være er de derimot usikre på.

Foto: Camilla Veka/NRK.no

«Team Bachstad» kjørte tirsdag over målstreken i Jaisalmer nordvest i India, og har da krysset landet på tvers i en autorickshaw.

På turen deltok de i det livsfarlige løpet «The Rickshaw Run», og det har ikke vært uten utfordringer. Rune Gokstad og Øystein Bache har nemlig satt hverandre og vennskapet på prøve, og opplevd indisk kjørekultur på nært hold.

De har også møtt mange hyggelige mennesker og ikke minst fått besøke India for første gang. De legger ikke skjul på at de vil tilbake, men innrømmer også at det frister med en ny tur til et annet sted. Spørsmålet er hvor og hvordan.

Vil ha god tid

En erfaring Bache har gjort seg er at dersom det skal bli en ny tur så ønsker han at de skal ta seg god tid underveis. Foreløpig er det ikke bestemt at det blir ny tur.

– Vi har et ønske om å dra ut igjen, vi er åpen for det og ser for oss at det kan bli noe. Hva det kan være er vi litt usikre på. Det eneste jeg ønsker meg er at hvis vi drar så må det være noe som er litt roligere, sier Bache til NRK.no.

På turen gjennom India bestod dagene ofte av å stå grytidlig opp for så å kjøre i mange timer for å nå frem til neste overnattingssted før kveldsmørket kom. Det håper Bache han slipper å gjøre flere ganger.

– Jeg vil ikke stå opp klokka fem og kjøre ti timer hver dag for å rekke frem. Jeg vil ha tid nok til å stoppe opp og prate med folk og ikke race videre med en gang, utdyper han.

Begynte med den episke reisen

Gutta synes nesten det er synd at de åpnet Bachstad-eventyret med turen til Mongolia.

– Hadde vi startet med India på tvers kunne vi toppet med «Mongol Rally». Nå begynte vi med den episke reisen, sier Gokstad til NRK.no.

Nå er «Team Bachstad» åpne for å ta i mot forslag fra seerne til steder de kan reise og hvordan de skal gjennomføre en eventuell tur.

– Vi har tenkt på å spørre hvilke deler folk liker best av programmene vi nå har laget. Er det at de opplever noe, at de blir litt klokere, at vi tar reisen for dem, eller er det vennskapet vårt? Deretter kan vi jo finne ut hva det er vi kan bygge videre på, sier Gokstad.

De er enige i at det må være en tur med mening, og at de ikke bare skal dra på reise kun fordi det er spennende.

Varmluftsballong eller flylappen

Gokstad mener også det bør ligge en utfordring i turen.

– Det bør være litt vrient. Det nytter ikke å sette seg i en Toyota Land Cruiser på motorveien i Tyskland. Vi må tilføre det noe annet. Enten må det bli veldig mye vanskeligere, eller så må det være veldig mye lengre unna – eller så må det være mer spektakulært, sier han.

Likevel er han kanskje ikke helt enig i forslaget til Bache.

– Vi har jo gått fra fire til tre hjul, så vi kunne gått til to. Eller for eksempel flydd varmluftsballong over et lengre strekk – det kunne vært noe. Kanskje jeg skulle tatt flylappen, spør Bache.

– Ja, det hadde vært kjempefint, for jeg har jo høydeskrekk, svarer Gokstad.

Du ser siste episode av «Team Bachstad i India» på NRK 1 i kveld klokken 20.15.

  • Hvor synes du at «Team Bachstad» bør dra hvis de skal på ny tur? Kom med dine forslag i kommentarfeltet under.

Kulturstrøm

  • Tre norske er nominert til Nordisk Råds barn- og ungdomslitteraturpris

    Grøssaren «Udyr» av Ingvild Bjerkeland og høgtlesingsboka «Oskar og eg» av Maria Parr og illustratør Åshild Irgens nominert frå Noreg.

    I tillegg er Saia Stueng frå Karasjok nominert for ungdomsromanen «Hamburgerprinseassa – Eallá dušše oktii» i kategorien for det samiske språkområdet.

    Totalt 14 nordiske biletebøker, barnebøker og ungdomsromanar nominerte til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2024.

    Fleire av dei nominerte tek for seg eksistensielle spørsmål om livet og døden. Eit anna tema som går att er menneska sin relasjon til naturen.

    Vinnaren vert offentleggjort 22. oktober.

    Montasje forfatterportrett Maria Parr og coveret til barneboka Oskar og eg
    Foto: Samlaget/Jula Marie Nagelstad
  • Tungtvann feirer 25-årsjubileum i Operaen

    I år er det 25 år siden Tungtvann slapp sin første EP «Reinspikka Hip Hop».

    Det feirer de med å opptre på Operaen i Oslo.

    15. september blir det nemlig nordnorsk rap på menyen i hovedstadens storstue. Kringkastingsorkestret (KORK) blir også med på feiringen.

    I tillegg er hiphop-profiler som Petter, Jaa9 & OnklP, Lars Vaular, Oscar Blesson, Tyr, Grim Pil og Rambow invitert til jubileet.

    – Med den line-upen vi har så lurer jeg på om operaen er stor nok til å huse oss, sier Jørgen Nordeng i en pressemelding.

    – Sånn rent publikumsmessig, understreker han.

    Nordnorske Tungtvann er regnet for å være de første til å lykkes med rap på norsk.

    – Da vi begynte var det for å bevise at det gikk an. Vi følte at det meste vi hadde hørt av norsk rap ikke hørtes ut som hiphop, sier Nordeng.

    Arrangementet er i regi av Bodø2024.

    – Grunnen til at vi ønsker å gjøre det i Oslo, som den eneste produksjonen vi gjennomfører der, er at dette fenomenet funker på norsk takket være nordlendinger. Da gir det mening å ta det til hovedstaden, forteller programsjef Henrik Sand Dagfinrud

    Tungtvann opptrer på operaen 15. september
    Foto: Tarjei Krogh
  • Fleire artistar droppar Eurovision-arrangement

    Artistane Dotter og Titiyo skulle opptredd i Eurovision Village, men har no trekt seg. Det melder NTB.

    Eurovision Village er det offisielle festivalområdet knytt til Eurovision i Sverige. Der skal det vere fleire konsertar og arrangement frå 4. til 11. mai. Fleire av dei som skal opptre har trekt seg frå arrangementa.

    Bookingansvarleg for Titiyo skriv at «logistiske årsaker» er årsaka til at artisten ikkje speler. Dotter har fått fleire oppfordringar til å boikotte Eurovision på Instagram, fordi Israel deltek, skriv NTB.