Baasmo Christiansen skal spille mot fransk superstjerne

Skuespiller Anders Baasmo Christiansen skal være klar for en stor internasjonal rolle hvor han spiller mot franske Léa Seydoux.

Léa Seydoux og Anders Baasmo Christiansen

Flere medier melder at Léa Seydoux og Anders Baasmo Christiansen skal spille mot hverandre i filmen «The Story Of My Wife».

Foto: Scanpix

Anders Baasmo Christiansen (42) skal være klar for en rolle i filmen «The Story Of My Wife», hvor han spiller mot franske Lea Seydoux (32), kjent fra filmer som Gullpalme-vinneren «Blå er den varmeste fargen» og Woody Allens «Midnight in Paris».

Baasmo Christiansen er et kjent skuespilleransikt i Norge, og hamarsingen er nå aktuell i NRK-serien «En natt». Han har også spilt i «Kongens nei», «Kon-Tiki», «Buddy», og «Børning»-filmene.

Gullbjørnen og Oscar

The Hollywood Reporter skriver at filmen skal regisseres av den ungarske regissøren Ildikó Enyedi, som har gjort stor suksess den siste tiden. Hennes film «Om kropp og sjel» vant Gullbjørnen i Berlin i fjor, og er i år nominert til Oscar for beste fremmedspråklige film.

NRK ga filmen terningkast fem i forbindelse med at den ble satt opp på norske kinoer i fjor høst. Dette blir Enyedis første engelskspråklige film.

Det var Montages som først meldte nyheten i Norge.

Legende

«The Story Of My Wife» skal være en adapsjon av en ungarsk roman, som igjen er inspirert av legenden om den flygende hollender. Sentralt for handlingen er at sjøkapteinen Jacob Storr inngår et veddemål om at han skal gifte seg med den første kvinnen som kommer inn på serveringsstedet.

Seydoux og Baasmo Christiansen skal spille dette paret, og handlingen skal legges til 1920-tallet.

Innspillingen av filmen skal ifølge The Hollywood Reporter starte neste år, og det skal etter planen filmes i Paris, Hamburg, Budapest og Italia.

NRK har forsøkt å få en kommentar fra Anders Baasmo Christiansen uten å lykkes.

Single Elisabeth går motvillig på blind date med Jonas etter å ha blitt overbevist av en venninne. De skal møtes på en bar - uforpliktende og enkelt - men Jonas har større planer for kvelden.
Da han var yngre syntes Anders Baasmo Christiansen at skuespillere var teite, jålete og hysteriske. Nå har han hatt en lang og suksessrik karriere som skuespiller på film og scene. Han forteller åpent og ærlig om skuespilleryrket, og om hvordan én dramatisk kveld på scenen på Trøndelag Teater har preget ham. I denne programserien inviteres godt etablerte film- og teaterskuespillere til å dele av sine erfaringer foran et ungt og interessert publikum. (5:8).

Kulturstrøm

  • Første trailer for Star Wars-serie

    Den første TV-serien frå Star Wars-universet kjem ut i november i år. Han har fått namnet «The Mandalorian» og har chilenaren Pedro Pascal (kjent frå Game of Thrones) i hovudrolla. Serien kjem ut på Disneys nye strøymeteneste, Disney+.

  • Vann Dronningens musikkonkurranse

    Den russiske barytonen Sergej Kajdalov (27) vann Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse. Songaren konkurrerte ut fem andre finalistar på Den Norske Opera og Ballett fredag kveld. Premien var på 500.000 kroner. Høyr heile finalen i NRK Klassisk her.