Baasmo Christiansen skal spille mot fransk superstjerne

Skuespiller Anders Baasmo Christiansen skal være klar for en stor internasjonal rolle hvor han spiller mot franske Léa Seydoux.

Léa Seydoux og Anders Baasmo Christiansen

Flere medier melder at Léa Seydoux og Anders Baasmo Christiansen skal spille mot hverandre i filmen «The Story Of My Wife».

Foto: Scanpix

Anders Baasmo Christiansen (42) skal være klar for en rolle i filmen «The Story Of My Wife», hvor han spiller mot franske Lea Seydoux (32), kjent fra filmer som Gullpalme-vinneren «Blå er den varmeste fargen» og Woody Allens «Midnight in Paris».

Baasmo Christiansen er et kjent skuespilleransikt i Norge, og hamarsingen er nå aktuell i NRK-serien «En natt». Han har også spilt i «Kongens nei», «Kon-Tiki», «Buddy», og «Børning»-filmene.

Gullbjørnen og Oscar

The Hollywood Reporter skriver at filmen skal regisseres av den ungarske regissøren Ildikó Enyedi, som har gjort stor suksess den siste tiden. Hennes film «Om kropp og sjel» vant Gullbjørnen i Berlin i fjor, og er i år nominert til Oscar for beste fremmedspråklige film.

NRK ga filmen terningkast fem i forbindelse med at den ble satt opp på norske kinoer i fjor høst. Dette blir Enyedis første engelskspråklige film.

Det var Montages som først meldte nyheten i Norge.

Legende

«The Story Of My Wife» skal være en adapsjon av en ungarsk roman, som igjen er inspirert av legenden om den flygende hollender. Sentralt for handlingen er at sjøkapteinen Jacob Storr inngår et veddemål om at han skal gifte seg med den første kvinnen som kommer inn på serveringsstedet.

Seydoux og Baasmo Christiansen skal spille dette paret, og handlingen skal legges til 1920-tallet.

Innspillingen av filmen skal ifølge The Hollywood Reporter starte neste år, og det skal etter planen filmes i Paris, Hamburg, Budapest og Italia.

NRK har forsøkt å få en kommentar fra Anders Baasmo Christiansen uten å lykkes.

Single Elisabeth går motvillig på blind date med Jonas etter å ha blitt overbevist av en venninne. De skal møtes på en bar - uforpliktende og enkelt - men Jonas har større planer for kvelden.
Da han var yngre syntes Anders Baasmo Christiansen at skuespillere var teite, jålete og hysteriske. Nå har han hatt en lang og suksessrik karriere som skuespiller på film og scene. Han forteller åpent og ærlig om skuespilleryrket, og om hvordan én dramatisk kveld på scenen på Trøndelag Teater har preget ham. I denne programserien inviteres godt etablerte film- og teaterskuespillere til å dele av sine erfaringer foran et ungt og interessert publikum. (5:8).

Kulturstrøm

  • Vikingskip i ferd med å ødelegges

    Gjellestadskipet i Halden er hardt angrepet av sopp, som bryter ned eikematerialet raskt. Derfor vil statsråd Ola Elvestuen (V) at det graves opp. Skipet er mest sannsynlig fra tidlig vikingtid – en periode som anses å starte med angrepet på Lindisfarne i 793.

  • Minneutstilling for Are Behn

    Finnskogutstillingen i mars åpner med en minneutstilling om Ari Behn. Unni Askeland inviterte med Per Heimly til «å finne små glimt av glede i en stor sorg» etter vennens selvmord. De tre stilte ut sammen i Bergen i 2013 (bildet).

    I lykkeligere tider: Ari Behn, Unni Askeland og Per Heimly da de åpnet utstilling i Bergen i 2013.
    Foto: Marit Hommedal