Axl saksøker «Guitar Hero»

Guns N’ Roses-vokalist Axl Rose saksøker selskapet bak «Guitar Hero».

Axl Rose, Guns N' Roses

Axl Rose føler seg misbrukt av spillselskapet Activision.

Foto: Steve McEnroe / Ap

«Guitar Hero III - Legends of rock»

«Guitar Hero III - Legends of rock» med en figur som likner veldig på tidligere Guns N' Roses-vokalist Slash på coveret.

Foto: Activision
«Guitar Hero II»

Også i «Guitar Hero II» føler Axl Rose at rettigheter er blitt misbrukt.

Foto: Activision
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Axl Rose går til sak mot selskapet Activision som står bak tv-spillet «Guitar Hero» og krever erstatning på 12,6 millioner pund, eller litt over 121 millioner norske kroner, melder Sky News.

Hevder han har blitt lurt

Vokalisten hevder han har blitt lurt av selskapet som har tatt i bruk låta «Welcome to the jungle» i spillet «Guitar Hero III - Legends of rock».

I tillegg går han også til sak for bruken av tidligere bandmedlem Slash, fordi spillet har med en karakter som er laget som en kopi av gitaristen.

Axl Rose mener han kun hadde gitt tillatelse til bruk av «Welcome to the jungle» i spillets tittel.

Activision skal også ha lovet ikke å ta med verken Slash eller hans band Velvet Revolver.

«Et nett av løgner og bedrag»

Dokumenter hos domstolen i Los Angeles skal vise at Axl Rose beskylder selskapet for å «spinne et nett av løgner og bedrag» ved å inkludere begge deler.

Han krever også erstatning etter at han hadde gitt tillatelse til bruk av låta «Sweet child O' mine» i spillet «Guitar Hero II», men mener låta også ble brukt i promoteringen av spillet.

- Denne saken handler om å beskytte rettighetene til bandet og låta og å holde Activision ansvarlige for deres misbruk av disse utrolig verdifulle «eiendelene», sier Axl Rose sin advokat Skip Miller.

Activision ønsket ikke å kommentere påstandene.

Kulturstrøm

 • 68.400 besøkte Munch-utstilling

  Rekordmange besøkte Munch-utstillingen hos Kode i Bergen, melder Bergens Tidende. Hele 68.400 personer besøkte museet fra utstillingen åpnet i september til den stengte i dag.

 • Oppsiktsvekkende myntfunn

  – Mynten lå bare 15 centimeter ned i jorda, forteller Ben-Harry Johansen, som fant en romersk mynt på øya Dønna på Helgelandskysten. Vitenskapsmuseet omtaler funnet som svært sjeldent.

 • Til topps med tuba

  Tubaisten August Schieldrop (20) er kåret til Årets musiker i Ungdommens musikkmesterskap 2019–2020 blant 180 unge og lovende utøvere av klassisk musikk som var samlet i Oslo i helgen. Prisen er på 50 000 kroner, samt et solistoppdrag med KORK. Schieldrop vant publikumsprisen under konkurrnasen Virtuos i 2018.

  Tubaist August Schieldrop
  Foto: NRK