Hopp til innhold

Axl saksøker «Guitar Hero»

Guns N’ Roses-vokalist Axl Rose saksøker selskapet bak «Guitar Hero».

Axl Rose, Guns N' Roses

Axl Rose føler seg misbrukt av spillselskapet Activision.

Foto: Steve McEnroe / Ap

«Guitar Hero III - Legends of rock»

«Guitar Hero III - Legends of rock» med en figur som likner veldig på tidligere Guns N' Roses-vokalist Slash på coveret.

Foto: Activision
«Guitar Hero II»

Også i «Guitar Hero II» føler Axl Rose at rettigheter er blitt misbrukt.

Foto: Activision
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Axl Rose går til sak mot selskapet Activision som står bak tv-spillet «Guitar Hero» og krever erstatning på 12,6 millioner pund, eller litt over 121 millioner norske kroner, melder Sky News.

Hevder han har blitt lurt

Vokalisten hevder han har blitt lurt av selskapet som har tatt i bruk låta «Welcome to the jungle» i spillet «Guitar Hero III - Legends of rock».

I tillegg går han også til sak for bruken av tidligere bandmedlem Slash, fordi spillet har med en karakter som er laget som en kopi av gitaristen.

Axl Rose mener han kun hadde gitt tillatelse til bruk av «Welcome to the jungle» i spillets tittel.

Activision skal også ha lovet ikke å ta med verken Slash eller hans band Velvet Revolver.

«Et nett av løgner og bedrag»

Dokumenter hos domstolen i Los Angeles skal vise at Axl Rose beskylder selskapet for å «spinne et nett av løgner og bedrag» ved å inkludere begge deler.

Han krever også erstatning etter at han hadde gitt tillatelse til bruk av låta «Sweet child O' mine» i spillet «Guitar Hero II», men mener låta også ble brukt i promoteringen av spillet.

- Denne saken handler om å beskytte rettighetene til bandet og låta og å holde Activision ansvarlige for deres misbruk av disse utrolig verdifulle «eiendelene», sier Axl Rose sin advokat Skip Miller.

Activision ønsket ikke å kommentere påstandene.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.