Axl «snakker» igjen

Axl Rose gir det første intervjuet på flere år og lover flere Guns N' Roses-plater.

Axl Rose fra Guns N' Roses på MTV Video Music Awards 2006.
Foto: STEPHEN CHERNIN / AP

Guns N' Roses: «Chinese Democracy»

Guns N' Roses-albumet «Chinese Democracy» har ikke solgt så godt som forventet.

Foto: Albumcover / NRK
Axl Rose, vokalist i Guns n roses

Axl Rose lover flere Guns N' Roses-plater og «snakker» om turné.

Foto: Beth Keiser / Scanpix/AP

Axl Rose har omsider gitt sitt første intervju om det nye Guns N’Roses-albumet «Chinese Democracy» – et intervju som også er det første større intervjuet med artisten på bortimot ni år.

Legger skylden på plateselskapene

Det var billboard som fikk det eksklusive intervjuet med Axl Rose, riktignok via e-post. Axl Rose har nylig svart på fanspørsmål via ulike nettfora, men holdt seg langt unna den vanlige pressen.

Etter at tidenes mest utsatte album , «Chinese Democracy», ble sluppet 22. november i fjor, forsvant Axl Rose nærmest fullstendig fra offentligheten. På et fanforum skrev han før jul:

– Det jeg har å si, er det mange mennesker som ikke ønsker å høre.
Nå føler han imidlertid tiden er inne til å snakke. I det ferske Billboard-intervjuet legger Rose skylden på det uventet lave salget av «Chinese Democracy» på plateselskapene sine, Interscope og Universal.

– Dessverre har jeg ikke noe informasjon som får meg til å tro at det var noe ekte engasjement eller innsats fra Interscope. Jeg vet at jeg har spurt etter en markedsføringsplan i over fem år, og fremdeles ikke har fått noe, sier Rose til Billboard.

Flere album

Om ryktene om to nye og fullførte album fra Guns N’Roses sier han:

– Vi vil gjerne ha ut et nytt album når den tid kommer, men fokuset vårt nå er på «Chinese».

Det er også – omsider – i ferd med å komme en video til låten «Better».

Når det gjelder en mulig turné sier Axl at det ikke er noen planer, men at «man snakker». Både hans eget management og promotører «er svært begeistret for tilbudene som kommer både i USA og på verdensbasis», sier han videre.

Aldri Slash

Axl Rose sier han for så vidt er åpen for å jobbe med tidligere Guns-medlemmer Izzy Stradlin og Duff McKagan, men bare med én av gangen. Men noen gjenforening med Slash spørs det om kommer på tale – noensinne:

– Ærlig talt. Det som er klart, er at en av oss to vil dø før en slik gjenforening og slik er det bare, uansett hvor trist, stygt eller uheldig noen synes det er, sier Axl Rose i intervjuet der han skyter med tungt skyts mot det han hevder Slash bedriver:

– Å legge fornærmelser til injurier nærmest dag etter dag, år etter år, i mer enn et tiår, det er et mareritt.

Kulturstrøm