Kulturstrøm

 • Kulturbransjen demonstrerte mot koronatiltak

  Representanter for kulturbransjen demonstrerte onsdag utenfor Stortinget mot det de mener er urimelige og uforholdsmessige koronatiltak. Det er teaterselskapet Scenekvelder som har tatt initiativ til demonstrasjonen.

  – Vi lever i grusomme og dramatiske tider for hele kulturnæringen. Vi er mer eller mindre fratatt både levebrødet og publikum for 3. gang på 22 måneder, uten at vi blir ivaretatt på en tilstrekkelig god nok måte. Vi kan ikke godta dette lenger, heter det i Facebook-arrangementet for demonstrasjonen.

  Kulturbransjen demonstrerer
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Trettebergstuen har fått påvist korona

  Kulturminister Anette Trettebergstuen,Ap, har fått påvist korona.

  «Overraska over hvor plutselig symptomene kom, og hvor raskt de ble sterke. Ila en halvtime gikk jeg fra å være litt snufsete til å ha tidenes hodepine, feber og null smak og lukt. Korona skal man altså ikke tulle med», skriver Trettebergstuen på Facebook.

  Norges kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.
  Foto: Amalie Bernhus Årtun
 • André Leon Talley er død

  Den anerkjente amerikanske motejournalisten gikk bort tirsdag, 73 år gammel. Talley er mest kjent for å ha jobbet i amerikanske Vogue gjennom flere tiår, og var en forkjemper for mer mangfold og inkludering i motebransjen. Moteprofilen har tidligere også jobbet som stylist for Barack og Michelle Obama.

  Her i Norge er han for mange mest kjent som tidligere dommer i TV-programmet America’s Next Top Model.

  Moteikon Andre Leon Talley
  Foto: Cindy Ord / AFP