Avviser masseoppsigelser av Tidal-ansatte i Skandinavia

Tidal-topp avviser bastant at det Jay Z-eide selskapet skal kvitte seg med store mengder ansatte i Skandinavia.

Tidal-lanseringen

Lanseringen av Tidal i slutten av mars samlet musikkstorheter som Deadmau5 (fra venstre), Kanye West, Jay Z, og J. Cole.

Foto: Jamie McCarthy / Afp

Strømmetjenesten Tidal – som er en videreføring av norske Wimp – ble nylig lansert internasjonalt, og med hip hop-mogulen Jay Z bak rattet er ambisjonene store.

Tidal skal blant annet profilere seg på raskere premiere på ny musikk, samt høyere oppløsning på strømmingen. Samtidig skal de ta andeler i det amerikanske strømmemarkedet, som er ventet å vokse kolossalt.

Han har fått med seg navn som Beyoncé, Jack White, Kanye West, Rihanna, Madonna, Nicki Minaj, Alicia Keys, Arcade Fire, Beyoncé, Chris Martin, Daft Punk, Jack White og Usher på laget, og flere av dem var for tre uker siden med på en stjernespekket lanseringsfest .

Avviser masseoppsigelser

Vania Schlogel, Senior executive i Tidal

AVVISER: Vania Schlogel, som er senior executive i Tidal, benekter store utrenskninger i Skandinavia.

Svenske Breakit fortalte i forrige uke at Tidal har gitt ansatte i Sverige beskjed om at de kom til å miste jobben, og at 25 personer i Skandinavia ville bli overflødige. Dette dreier seg om ansatte i det tidligere svensknorske selskapet Aspiro (som står bak musikktjenestene Tidal og Wimp) som nå er en del av Tidal.

Vania Schlogel, som sitter i toppledelsen i Tidal avviser dette overfor NRK.

– Jeg kan definitivt si at det ikke stemmer. Aldri i verden om vi sparker 25 personer. I en artikkel ble det hevdet at vi sparket hele det svenske kontoret, men sannheten var at det dreide seg om fire personer, sier Schlogel.

Totalt er rett i underkant av hundre personer ansatt i selskapet i Skandinavia.

Schlogel sier at de har fokus på å styrke selskapet.

– Alltid når det er endring i eierskap og strømlinjeforming av driften vil man sørge for at samholdet i teamet er sterkt. Vi vil fortsatt være i Oslo, og har ingen planer om å stenge kontoret. Jeg ser overhodet ikke hvorfor vi skulle ønske å gjøre det, utdyper Schlogel, som introduserte artistene under den nevnte pressekonferansen i New York.

Skal handle, ikke snakke

Den store lanseringsfesten for Tidal, hvor blant annet Usher, Rihanna, Nicki Minaj, Madonna, Deadmau5, Kanye West, JAY Z, og J. Cole deltok, har blitt latterliggjort, og artistene har blitt beskyldt for å mest tenke på egne royalties, ikke brukerne.

Schlogel sier at Tidal skal vise at handling betyr mer enn ord.

– Det er uheldig at folk er så raske til å dømme oss. Det eneste vi kan fokusere på er at Tidal-brukerne skal merke forskjellen, blant annet ved at abonnentene får tilgang på eksklusive konserter og forhåndskjøp av konsertbilletter, sier hun.

Hun understreker at Tidal jobber videre med kuratering, og å utvikle nye tjenester, slik at nye og lovende artister kan få den oppmerksomheten de fortjener.

Kulturstrøm

 • Sparket dirigent inn i varmen

  Italienske Daniele Gatti ble sparket på dagen i et av verdens ledende symfoniorkestre, Concertgebouw i Amsterdam etter anklager om seksuell trakassering. Nå har to av hans dirigentvenner invitert ham inn i varmen igjen. Ifølge SlippedDisc har Mariss Jansons invitert ham til å dirigere Bayersk Radio Symfoniorkster, mens Valery Gergiev har invitert ham til St. Petersburg.

  Daniele Gatti
  Foto: STUART RAMSON / AP
 • Kanye West i Uganda

  Kanye West, som nå kaller seg Ye, er i Uganda for å ferdigstille sitt kommende album «Yandi». Den særegne artisten har nå lagt ut en video på Twitter, der han under overskriften «Spaceship calling Earth» hilser fra noe han kaller 3 Dome Uganda. Ifølge sørafrikanske Times har mange spekulert i at det kan dreie seg om et popup-studio (NTB).

  Kanye West
  Foto: Eduardo Munoz / Reuters