NRK Meny
Normal

Avviser masseoppsigelser av Tidal-ansatte i Skandinavia

Tidal-topp avviser bastant at det Jay Z-eide selskapet skal kvitte seg med store mengder ansatte i Skandinavia.

Tidal-lanseringen

Lanseringen av Tidal i slutten av mars samlet musikkstorheter som Deadmau5 (fra venstre), Kanye West, Jay Z, og J. Cole.

Foto: Jamie McCarthy / Afp

Strømmetjenesten Tidal – som er en videreføring av norske Wimp – ble nylig lansert internasjonalt, og med hip hop-mogulen Jay Z bak rattet er ambisjonene store.

Tidal skal blant annet profilere seg på raskere premiere på ny musikk, samt høyere oppløsning på strømmingen. Samtidig skal de ta andeler i det amerikanske strømmemarkedet, som er ventet å vokse kolossalt.

Han har fått med seg navn som Beyoncé, Jack White, Kanye West, Rihanna, Madonna, Nicki Minaj, Alicia Keys, Arcade Fire, Beyoncé, Chris Martin, Daft Punk, Jack White og Usher på laget, og flere av dem var for tre uker siden med på en stjernespekket lanseringsfest .

Avviser masseoppsigelser

Vania Schlogel, Senior executive i Tidal

AVVISER: Vania Schlogel, som er senior executive i Tidal, benekter store utrenskninger i Skandinavia.

Svenske Breakit fortalte i forrige uke at Tidal har gitt ansatte i Sverige beskjed om at de kom til å miste jobben, og at 25 personer i Skandinavia ville bli overflødige. Dette dreier seg om ansatte i det tidligere svensknorske selskapet Aspiro (som står bak musikktjenestene Tidal og Wimp) som nå er en del av Tidal.

Vania Schlogel, som sitter i toppledelsen i Tidal avviser dette overfor NRK.

– Jeg kan definitivt si at det ikke stemmer. Aldri i verden om vi sparker 25 personer. I en artikkel ble det hevdet at vi sparket hele det svenske kontoret, men sannheten var at det dreide seg om fire personer, sier Schlogel.

Totalt er rett i underkant av hundre personer ansatt i selskapet i Skandinavia.

Schlogel sier at de har fokus på å styrke selskapet.

– Alltid når det er endring i eierskap og strømlinjeforming av driften vil man sørge for at samholdet i teamet er sterkt. Vi vil fortsatt være i Oslo, og har ingen planer om å stenge kontoret. Jeg ser overhodet ikke hvorfor vi skulle ønske å gjøre det, utdyper Schlogel, som introduserte artistene under den nevnte pressekonferansen i New York.

Skal handle, ikke snakke

Den store lanseringsfesten for Tidal, hvor blant annet Usher, Rihanna, Nicki Minaj, Madonna, Deadmau5, Kanye West, JAY Z, og J. Cole deltok, har blitt latterliggjort, og artistene har blitt beskyldt for å mest tenke på egne royalties, ikke brukerne.

Schlogel sier at Tidal skal vise at handling betyr mer enn ord.

– Det er uheldig at folk er så raske til å dømme oss. Det eneste vi kan fokusere på er at Tidal-brukerne skal merke forskjellen, blant annet ved at abonnentene får tilgang på eksklusive konserter og forhåndskjøp av konsertbilletter, sier hun.

Hun understreker at Tidal jobber videre med kuratering, og å utvikle nye tjenester, slik at nye og lovende artister kan få den oppmerksomheten de fortjener.

Kulturstrøm

  • Seltzer på Paradise Hotel

    – Kall meg gjerne kulturpessimist, men i det kjendisfokuserte Norge anno 2018 er det kanskje blitt mange, spesielt blant de yngre, som gjerne kunne tenke seg å sjekke inn på et sånt hotell? Jeg bare spør, det er min jobb som blogger, skriver Thomas Seltzer som prøver å finne svar etter å ha tilbragt tid på hotellet i Mexico.

  • Brev fra Wagner selges i Israel

    Et brev fra den tyske komponisten Richard Wagner skal auksjoneres bort i Jerusalem. I brevet advarer Wagner mot jødisk påvirkning av kunsten. Han var kjent for sine antisemittiske overbevisninger, og var Adolf Hitlers favorittkomponist. Oppsetninger av Wagners musikk er ikke forbudt ved lov i Israel, men ingen orkestre velger hans verker. Det forventes ny Israelsk debatt om Wagner i forbindelse med brevsalget, skriver israelske medier.

    Brev fra Wagner på auksjonshus i Jerusalem
    Foto: MENAHEM KAHANA / AFP/NTB/Scanpix