Avviser klage fra Jacksons familie

Britiske Channel 4 og HBO nekter å etterkomme klagen fra Michael Jacksons familie. De reagerer på at de ikke fikk komme til orde i dokumentarfilmen «Leaving Neverland». Den fire timer lange filmen, fordelt på to episoder, skal vises i starten av mars. Både Channel 4 og HBO hevder å ha fulgt riktige prosedyrer for tilsvar, siden filmen inkluderer arkivopptak av Jackson som avviser anklager om seksuelt misbruk, ifølge BBC og Variety. (NTB)

Stillbilde fra "Leaving Neverland"
Foto: Courtesy of Sundance Institute / Handout / NTB Tema

Kulturstrøm

 • Samisk i digital språkbank

  I dag er det den internasjonale morsmålsdagen, og 2019 er FNs internasjonale år for urfolksspråk. I Samisk arkiv i riksarkivet finnes det flere intervjuer på samisk tilgjengelige for publikum. Språkbanken skal ta vare på samisk språk i sine ulike varianter. Anna Jacobsen er en av dem som har delt sine fortellinger på samisk, hør her.

  Samisk flagg
  Foto: Heiko Junge / NPK
 • Karpe i strupen på plateselskap

  I en låt som slippes fredag beskylder rapduoen Karpe, Chirag Patel og Magdi Ytreeide Abdelmaguid, en tidligere sjef i plateselskapet Cosmos Music for tyveri. De rapper at de vil ta «saken til retten», ifølge DN. Saken skal ha pågått i over ti år.

 • Tidligere SKUP-leder tiltalt

  Statsadvokaten mener tidligere sekretariatsleder Jens Egil Heftøy (45) har begått grovt underslag for opp mot 200.000 kroner og har nå tatt ut tiltale, skriver Medier 24. Heftøy sa opp sin stilling rett etter at det ble funnet avvik i SKUPs regnskap i 2016. Saken skal opp i Oslo tingrett 6. og. 7. juni.