NRK Meny
Normal

Avviser Jackson-opptreden

Mary J. Blige og Chris Brown nekter for at de skal delta i hyllestkonserten av Michael Jackson i Wien i september.

Chris Brown og Mary J. Blige
Foto: Matt Sayles/AP/Scanp, Eric Thayer/Reuters/Scanpix. Montasje: NRK / Scanpix

Tidligere denne uken holdt arrangør, og Michael Jacksons bror, Jermaine Jackson, en pressekonferanse i den østerrikske hovedstaden, hvor han annonserte artistene til konserten.

Nå melder altså musikkmagasinet Rolling Stone at verken Blige eller Brown kommer til å delta.

Opptatt

En talsperson for Blige har uttalt til magasinet at artisten har vært i samtaler med arrangørene om å opptre, men at hun i flere måneder har vært booket til et show for motehuset Gucci i Italia.

Rolling Stone har også vært i kontakt med en kilde i kretsen rundt Brown, som sier at den unge sangeren ikke har vært i nærheten av å si ja til konserten.

Det har tidligere vært spekulert i om Brown ville ha anledning til å komme til Østerrike, ettersom han tidligere i år ble idømt fem års prøvetid etter et overfall mot sin daværende kjæresten, sangerinnen Rihanna. Brown er avhengig av tillatelse av retten i Los Angeles for å forlate USA.

Lovet flere navn

På tirsdagens pressekonferanse i Wien lovet Jackson og konsertarrangør Georg Kindel at flere navn ville bli offentliggjort på liknende konferanser i London og Berlin de neste to påfølgende dagene.

Jermaine Jackson arrangerer en hyllestkonsert for broren Michael

Jermaine Jackson i Wien på onsdag

Foto: JOE KLAMAR / AFP

Det skjedde ikke. I London onsdag ble kun nye, ubekreftede navn nevnt. Det ble sagt at Stevie Wonder og R. Kelly ville forsøke å endre sine planer for å komme til Wien, samtidig som det amerikanske rockebandet Maroon 5 kanskje skulle opptre.

Misfornøyd med pressen

I Berlin torsdag uttrykte Jermaine Jackson misnøye med den negative omtalen konserten har fått i blant andre amerikanske medier.

– Denne konserten er ikke om name-dropping, men om å ære noen som gav alt til verden, sa Jackson.

Samtidig fortalte han at han selv har vært i kontakt med Mary J. Blige, og at hun skal forsøke løse problemet med dobbeltbooking, slik at hun skal kunne delta.

Det er nå annonsert at en ny pressekonferanse vil finne sted i Wien neste uke.

Arrangørene har tidligere uttalt at de forventer nærmere 65.000 tilskuere til konserten utenfor slottet Schönbrunn i Wien, og at flere millioner vil følge hyllesten på TV. Alle artistene som til slutt opptrer, skal framføre Michael Jacksons største hits.