Avsluttet med et smell

Over 900.000 seere fulgte Dagfinn Lyngbø og Anne Kat. Hærlands siste utgave av «Big Bang». Slike tall gjør at det vurderes flere sesonger av serien.

Big Bang

«Lyngbø og Hærlands Big Bang» satte seerrekord med siste program for sesongen.

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

De to komikerne fikk selskap av mange TV-seere under avslutningen av den populære serien. Hele 908.000 valgte å slå følge på det siste programmet og dermed ble det en klar årsrekord for «Lyngbø og Hærlands Big Bang».

Det siste programmet handlet om frykt og hvorfor vi er redde for døden, mørket, edderkopper og andre skumle ting.

Årets gjennomsnitt har vært på 859.000, noe som er 63.000 høyere enn i fjor. Så de gode avslutningstallene faller naturlig nok i smak hos redaksjonen.

– Vi er veldig fornøyde med oppslutningen rundt serien så det var jo veldig fint å kunne avslutte med så gode tall. Dessuten fikk vi ekstra mange hyggelige meldinger fra folk, så det er tydelig at blandingen av humor og vitenskap er en kombinasjon som folk liker, forteller prosjektleder Kristina Rezk Resar.

Den foreløpig siste episode av serien ble det mest sette i andre sesong, og «Big Bang» runder dermed av med et smell. Likevel vil ikke Rezk Resar love at det blir et gjensyn med programmet.

– Sendeflaten er opptatt en stund fremover, men vi kommer sikkert til å vurdere flere sesonger av «Big Bang». Per i dag har vi ikke tatt noen avgjørelse, og vi har god tid til å finne ut av om det vil bli en sesing til. avslutter hun til NRK.no.

De neste fredagene er det Ski-VM som okkuperer NRK1, mens Erik Solbakken tar over sendeflaten med «Popstokk» etter det.

Kulturstrøm

 • Dømt til psykiatrisk behandling

  Den danske dikteren Yahya Hassan er dømt til psykiatrisk behandling på ubestemt tid etter å ha blitt dømt for 42 lovbrudd, skriver DR.dk. Han ble sett fri i desember i fjor etter å ha sonet en dom på over ett år for å ha skutt en 17-åring i foten. Hassans forsvarer er ikke uenig i en behandlingsdom, men han
  mente den burde være tidsbegrenset til fem år, skriver NTB.
  Yahya Hassan ga i 2013 ut diktsamlingen «Yahya Hassan», som
  solgte i 120.000 eksemplarer. Det er den mest solgte
  diktsamlingen fra en debutant i Danmark noensinne. Se også i NRK: Bokprogrammet intervjuet Hassan i starten av karrieren i 2014

  DENMARK-PALESTINIAN-IMMIGRANTS-LITERATURE-HASSAN
  Foto: THOMAS LEKFELDT / Afp
 • Bokanmeldelse: Hariton Pushwagner

  Petter Mejlænders biografi om kunstneren Pushwagner, eller Terje Brofos, er en grundig og åpenhjertig skildring av et strevende menneske, mener NRKs kunstkritiker Mona Pahle Bjerke. Se også i NRK TV: dokumentaren Pushwagner

 • Marthe Wangs låt i TV-aksjonen

  For andre gang låner Marthe Wang ut låten «Til deg» til Kirkens Bymisjon i forbindelse med årets TV-aksjonNRK. Låten var hennes første singel og ble utgitt før jul i 2016, og allerede da lånte Kirkens Bymisjon den til sin «Gled en som gruer seg til jul»-kampanje. – Det har vært stort for meg å se TV-aksjonsvideoene og de sterke historiene knyttet sammen med låten min, sier Marthe Wang til NTB. Låten ble med på debutalbumet «Ut og se noe annet» i fjor, og ble nominert til Spellemannprisens visekategori tidligere i år.

  Artist Marthe Wang
  Foto: Anne Valeur

Flere kulturnyheter