Avsluttet med et smell

Over 900.000 seere fulgte Dagfinn Lyngbø og Anne Kat. Hærlands siste utgave av «Big Bang». Slike tall gjør at det vurderes flere sesonger av serien.

Big Bang

«Lyngbø og Hærlands Big Bang» satte seerrekord med siste program for sesongen.

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

De to komikerne fikk selskap av mange TV-seere under avslutningen av den populære serien. Hele 908.000 valgte å slå følge på det siste programmet og dermed ble det en klar årsrekord for «Lyngbø og Hærlands Big Bang».

Det siste programmet handlet om frykt og hvorfor vi er redde for døden, mørket, edderkopper og andre skumle ting.

Årets gjennomsnitt har vært på 859.000, noe som er 63.000 høyere enn i fjor. Så de gode avslutningstallene faller naturlig nok i smak hos redaksjonen.

– Vi er veldig fornøyde med oppslutningen rundt serien så det var jo veldig fint å kunne avslutte med så gode tall. Dessuten fikk vi ekstra mange hyggelige meldinger fra folk, så det er tydelig at blandingen av humor og vitenskap er en kombinasjon som folk liker, forteller prosjektleder Kristina Rezk Resar.

Den foreløpig siste episode av serien ble det mest sette i andre sesong, og «Big Bang» runder dermed av med et smell. Likevel vil ikke Rezk Resar love at det blir et gjensyn med programmet.

– Sendeflaten er opptatt en stund fremover, men vi kommer sikkert til å vurdere flere sesonger av «Big Bang». Per i dag har vi ikke tatt noen avgjørelse, og vi har god tid til å finne ut av om det vil bli en sesing til. avslutter hun til NRK.no.

De neste fredagene er det Ski-VM som okkuperer NRK1, mens Erik Solbakken tar over sendeflaten med «Popstokk» etter det.

Kulturstrøm

 • Jan Kristoffer Dale får nok en pris

  Dale får Aust-Agders kulturstipend 2018 på 50.000 kroner for novellesamlingen «Arbeidsnever», skriver Kolon forlag i en pressemelding. Dale har mottatt flere priser og utmerkelser for debutboken fra 2016, blant annet Tarjei Vesaas' debutantpris. Den handler om mennesker som faller utenfor samfunnet, og for eksempel ikke får fast jobb, sliter på skolen eller ikke klarer å komme seg inn på boligmarkedet. Et tydelig fortellertalent, mente NRKs bokanmelder.

  Jan Kristoffer Dale
  Foto: Kjersti Sletteskog
 • – Å lese gir innsikt

  Du er en dårlig politiker dersom du ikke leser bøker, mener kulturminister Trine Skei Grande. – Det å være politiker er å forstå at folk lever ulike liv, og har ulike opplevelser. Det å lese bøker gir stor innsikt, sier Trine Skei Grande til programleder Hans Olav Brenner i bokshowet Brenner live. Det møter hun forfatteren Reidar Müller som har skrevet boken «Skogens historie», og Mona Høvring som har gitt ut romanen «Fordi Venus passerte en alpefiol den dagen jeg blei født» – om to søstre som skal tilbringe vinteren i en norsk fjellbygd.

  Mona Høvring, Trins Skei Grande og Reidar Müller
 • Mangler midler til utsmykking

  Et drøyt år før åpningen av det nye Nasjonalmuseet på Vestbanen i Oslo, finnes det ingen planer for utsmykkingen av blant annet utearealene, skriver Klassekampen. Det 55.000 kvadratmeter store bygget blir norgeshistoriens dyreste, med en prislapp på 6 milliarder kroner. Normalt settes inntil 1,5 prosent av byggets totalkostnad til utsmykking. Men fordi Finansdepartementet sa nei til det samarbeid mellom museet og Koro, eller Kunst i offentlige rom, kan museet ha gått glipp av 90 millioner kroner til utsmykking.

  Visning Nasjonalmuseet på Vestbanen
  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

Flere kulturnyheter