Gir ut Space Oddity på nytt

For 40 år siden ga David Bowie ut klassikeren "Space Oddity". Nå kommer den i nyutgivelse med mengder av ekstramateriale.

David Bowie spilte på Norwegian Wood i Oslo i 2004

David Bowie fra konserten på Norwegian Wood i Frognerparken i Oslo i 2004.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Det skriver den den danske avisen Politiken .

David Bowie fikk sitt gjennombrudd med sangen "Space Oddity" i 1969, samme året som Neil Armstrong plantet sine ben på månen.

Sangen ble nærnest månelandingens soundtrack, takket være BBCs ivrige bruk av den i dekningen av månelandingen.

Nå, 40 år senere, gis plata ut på nytt som et dobbeltalbum fylt med demoer, b-sider og annet materiale som ikke er utgitt tidligere.

Det kan man lese på David Bowies hjemmeside .

Demo og liveopptredener

Allerede i juli feiret Bowie jubileumet ved å legge sangens grunnspor ut til fansen, som deretter kunne mixe sin egen versjon av hiten.

Og i høst fortsetter feiringen med dobbeltalbumet, som i tillegg til den originale plata, inneholder en tidlig demoversjon av "Space Oddity", Iiveopptredener hos BBC og mye mer.

Utgivelsen skal visstnok også inneholde en liten bok med sjeldne bilder og annet godt fra havet, ifølge Bowies hjemmeside.

Det nye Space Oddity-albumet slippes trolig i oktober.

David Bowie
Foto: MARTIN BUREAU / AFP

Kulturstrøm

  • «Pigan Lina» fra Emil-filmer er død

    Den svenske skuespilleren Maud Hansson Fissoun er død, 82 år gammel. Hun er mest kjent for rollen som tjenestejenta Lina i filmene om Emil i Lønneberget. I 1957 ble hun oppdaget av Ingmar Bergman, og spilte i «Det syvende segl» og «Jordbærstedet».

    Maud Hansson Fissoun
    Foto: NRK TV
  • Ingrid Aunes minnepris 2020

    Forsker Kjølv Egeland og journalist Maren Sæbø er tildelt Ingrid Aunes minnepris. Prisen består av et diplom og 20.000 til hver av prisvinnerne. Tildelingen skjedde på et arrangement på Litteraturhuset i Oslo i kveld og ble lagt til Aunes bursdag, 19. oktober. Det er første gang prisen deles ut.