Gir ut Space Oddity på nytt

For 40 år siden ga David Bowie ut klassikeren "Space Oddity". Nå kommer den i nyutgivelse med mengder av ekstramateriale.

David Bowie spilte på Norwegian Wood i Oslo i 2004

David Bowie fra konserten på Norwegian Wood i Frognerparken i Oslo i 2004.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Det skriver den den danske avisen Politiken .

David Bowie fikk sitt gjennombrudd med sangen "Space Oddity" i 1969, samme året som Neil Armstrong plantet sine ben på månen.

Sangen ble nærnest månelandingens soundtrack, takket være BBCs ivrige bruk av den i dekningen av månelandingen.

Nå, 40 år senere, gis plata ut på nytt som et dobbeltalbum fylt med demoer, b-sider og annet materiale som ikke er utgitt tidligere.

Det kan man lese på David Bowies hjemmeside .

Demo og liveopptredener

Allerede i juli feiret Bowie jubileumet ved å legge sangens grunnspor ut til fansen, som deretter kunne mixe sin egen versjon av hiten.

Og i høst fortsetter feiringen med dobbeltalbumet, som i tillegg til den originale plata, inneholder en tidlig demoversjon av "Space Oddity", Iiveopptredener hos BBC og mye mer.

Utgivelsen skal visstnok også inneholde en liten bok med sjeldne bilder og annet godt fra havet, ifølge Bowies hjemmeside.

Det nye Space Oddity-albumet slippes trolig i oktober.

David Bowie
Foto: MARTIN BUREAU / AFP

Kulturstrøm

 • Norsk motemerke entrer Paris

  Norwegian Rain åpner flaggskipsbutikk i Paris. Fra før har designerne Alexander Helle og T-Michael åpnet tilsvarende i hjembyen Bergen og i Oslo, i tillegg til at de er til stede i butikker i 18 land. – Drømmen vår er blitt virkelighet, 70 meter inn i en blindgate i et smug midt i Paris, sier Helle til Melk & Honning. Nå planlegges også skokolleksjon i samarbeid med Paris-butikken Bonne Guele.

 • Verdens beste digitalbygg er norsk

  Prisen for «verdens beste digitale byggeprosjekt» under AEC Excellence Awards 2018 i USA er tildelt Stavanger Universitetssykehus. Det får blant annet ros for et 3D-studio der brukergrupper kan teste sykehuset før det bygges, skriver Arkitektnytt. Det nye sykehuset skal stå ferdig i 2023.

  Stavanger universitetssykehus
  Foto: Nordic - Office of Architecture
 • Seks norske på London Jazzfestival

  Hilde Marie Holsen, Tord Gustavsen Trio, Bugge Wesseltofts RYMDEN, Supersilent, Espen Eriksen Trio med Andy Sheppard og BounceAlarm! står på programmet til London Jazz Festival som arrangeres 16.–25. november, skriver jazzinorge.

  Tord Gustavsen
  Foto: Gitte Johannessen / NTB scanpix