Avslo tilbud fra Jimmy Page

Steven Tyler skal ha sagt nei til å bli ny vokalist i Led Zeppelin. – Jeg har for stor lojalitet til bandet mitt, sier frontfiguren i Aerosmith.

Aerosmith-vokalist Steven Tyler
Foto: John W. Ferguson / Afp

Jimmy Page Led Zeppelin

Jimmy Page skal ha ønsket seg Steven Tyler som ny vokalist i Led Zeppelin.

Foto: TOSHIFUMI KITAMURA / AFP
Robert Plant på Q Awards

Robert Plant har fått nok av Zeppelin. Vil bandet finne en ny vokalist?

Foto: Joel Ryan / AP
Steven Tyler og Joe Perry

Tyler og gitarist Joe Perry skal i studio med Aerosmith igjen. Ny plate ventes i løpet av året.

Foto: Jeff Roberson / AP
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Det har i lengre tid versert rykter om hva som skjedde da Tyler jammet med Led Zeppelin i etterkant av konsertene bandet hadde i O2-arena i 2007.

Under et promoteringsrunde for American Idol, hvor Tyler nå er dommer, skal han ha sluppet bomben i et intervju med radiolegende Howard Stern, melder Hennemusic.

Jammet med Zeppelin

Stern spør om Tyler prøvespilte med Led Zeppelin hvorpå vokalisten svarer:

- Ja, jeg dro over dit og spilte med dem, sier han og utdyper hvordan han ble kontaktet av bandet.

- Jeg snakket med Jimmy, eller jeg snakket med Peter Mensch, Jimmys manager og en god venn av meg, som sa at Robert (Plant) ikke ville spille med Zeppelin igjen. Han lurte på om ikke jeg ville jamme med gutta. Selvsagt gjorde jeg det.

Les også:

- Jeg er i himmelen

- Nå har jeg ikke bare sunget med McCartney, men jeg har også spilt med Zeppelin. Jeg er i himmelen nå. Og dessuten, når det kom til det øyeblikket hvor Jimmy spurte om jeg ville lage plate med han, så sa jeg nei.

Og begrunnelsen skal ha vært at han fortsatt føler mye for Aerosmith som i løpet av året gir ut nytt album.

Les også: Aerosmith tilbake til røttene

- Fordi jeg spiller i Aerosmith. Han har verdens største band, og jeg spiller allerede i et slikt band. Jeg har såpass lojalitet til bandet mitt og jeg elsker det så mye at jeg ikke kunne si ja, sier Tyler til Stern.

Kulturstrøm

  • Nasjonalarkiv retusjerte bilder

    USAs nasjonalarkiv tar selvkritikk etter at det retusjerte bilder fra den store kvinnemarsjen i 2017 til en utstilling. Bilder av plakater med kritikk av president Donald Trump ble retusjert. Utstillingen er nå trukket tilbake, melder Reuters.

  • Melodi Grand Prix: Delfinale 2

    Konfettikanonene er ladet for årets største musikkfest, Melodi Grand Prix. I år feirer MGP 60 år, og det gjøres ved å tilegne en delfinale til hver landsdel. I andre delfinale er det artister fra Øst-Norge som skal i ilden. I tillegg blir det opptreden fra forhåndskvalifisert finaleartist Didrik og Emil/Akuvi/Ulrikke/Tone Damli. MGP byr på ny musikk, deilige nostalgiske øyeblikk, og noen overraskelser. Programmet ledes av Ingrid Gjessing Linhave, Ronny Brede Aase og Kåre Magnus Bergh.