Hopp til innhold

Avlyser Oslo Runway

Etter stadig underskudd ønsker arrangørene av den norske moteuken å finne en modell som er mer lønnsom for den norske motenæringen.

Tidligere Bik Bok Awards-vinner Michael Olestads visning under Oslo Runway.

Tidligere Bik Bok Awards-vinner Michael Olestads visning under Oslo Runway

Foto: John Phillips

Rask vekst gjør at den norske moteuken, Oslo Runway, velger å ikke gjennomføre visningene som planlagt i februar, står det i en pressemelding. Moteuken ble etablert i 2015.

Oslo Runway sier at de gjennom syv sesonger har opplevd en enorm vekst og økende interesse fra norsk og internasjonal presse, innkjøpere og influensere.

Arenaen er i dag det største stedet å vise frem norsk design og mote. Nå ønsker eierne å ta en pause og bruke tiden fremover mot august til å finne ut hvordan de kan bli mer fremtidsrettet og verdiskapende for den norske motenæringen.

Oslo Runway-gründer Ditte Kristensen

Har økonomisk støtte

– Det er en mulighet for å tilegne oss enda mer kunnskap for å kunne skape en moteuke for fremtiden, skriver Ditte Kristensen, prosjektleder for Oslo Runway.

Hun har tidligere etterlyst økonomisk støtte for drifte prosjektet videre sammen med Ida Jordet Lamond, Katrine Kvalsund, Kristina Nordbæk og Active Brands, Norwegian Fashion Hub og Varner på eiersiden.

700.000 i underskudd

Oslo Runway gikk ifølge MinMote med 700.000 kroner i underskudd i forrige sesong. Kristensen sier de vil bruke tiden godt mot neste Oslo Runway, som etter planen arrangeres i august 2019.

– Det er viktig at vi fortsetter å være en aktuell plattform som bidrar med vekst og oppmerksomhet for den norske motebransjen. Derfor tar vi en pause, og gleder oss til å fortelle om planene videre og presentere innholdet for august.

– Jeg er ikke i tvil om at dette er den riktige avgjørelsen, og gleder meg til veien fremover, avslutter Kristensen.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober