Hopp til innhold

Kjøper Washington Post for 1,5 milliarder kroner

Mannen bak nettbokhandelen Amazon.com, Jeff Bezos, kjøper det tradisjonsrike amerikanske avishuset Washington Post for rundt 1,5 milliarder kroner.

Jeff Bezos

Amazon-gründer Jeff Bezoz er en av verdens rikeste menn. Han blir nå eneier av avishuset Washington Post.

Foto: JOE KLAMAR / Afp

Gjennom en avtale med Graham-familien, som har eid avishuset gjennom fire generasjoner, har Bezos forpliktet seg til å kjøpe aksjene The Post Co. i løpet av de neste 60 dagene, ifølge Washington Posts nettutgave.

Dermed blir han eneeier i konsernet som gir ut en av USAs viktigste aviser, sammen med en rekke andre tilknyttede utgivelser.

Tradisjonsrikt

Washington Post er den største og eldste avisen i Washington, DC, og er blant annet kjent for avsløringene av Watergate-skandalen på 1970-tallet.

De siste årene har den gamle aviskjempen avisen slitt økonomisk, blant annet som følge av de enorme omveltningene i mediebransjen etter internettets inntog.

Den nye eieren, Jeff Bezos, har tjent sin enorme formue nettopp på internett.

Han har bidratt til å revolusjonere måten folk handler på ved å bygge opp nettbokgiganten Amazon.com, og er nå en av verdens rikeste.

Fornøyd med Bezos

I en pressemelding understreker Bezos at han er klar over Washington Posts viktige rolle, og at avisens verdier ikke vil bli endret med overtakelsen.

The Washington Post beskriver selv kjøpet som en «plutselig og overraskende» hendelse i avisas historie.

Til avisen sier direktør Donald Graham i The Post Co., som også er en av de nåværende eierne, at han har stor tro på mannen som skal ta over familiens «arvesølv».

– The Post kunne ha overlevd med det tidligere eierskapet og ha vært lønnsomt i overskuelig framtid. Men vi ønsket å gjøre mer enn å overleve. Jeg sier ikke at dette garanterer suksess, men det gir oss mye større sjanser for å lykkes, sier han ifølge nyhetsbyrået AP.

Washington Post

Hovedkvarteret til Washington Post i Washington.

Foto: Gerald Herbert / AP

Kulturstrøm