Avisene slakter åpningsseremonien

Det er ikke bare NRK som må tåle kritikk etter gårsdagens VM-fest. Både VG og Dagbladet slakter innholdet i åpningsseremonien.

maria haukaas mittet

Maria Haukaas Mittet fremførte den offisielle VM-sangen «Glorious» under åpningsseremonien onsdag kveld.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Begge avisenes anmeldere triller terningen til en toer når de gir sin dom over gårsdagens folkefest i Oslo sentrum som markerte starten på årets ski-VM.

«1700 barn i t-skjorter, en dose flaggdrilling og to sprut pyro-effekter holder ikke til pallplassering for VM-åpningen», skriver VGs Ingvill Dybfest Dahl, som så seremonien direkte i Nett-TV .

Les også: - Vi skal begeistre og spre vinterglede

«Giddalaus»

haakon og mett-marit

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit så i det minste fornøyde ut.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix

Dagbladets Inger Merete Hobbelstad har på sin side anmeldt både åpningsseremonien og NRKs TV-sending, og oppsummerer det hele som «giddalaust» og «nesten fornærmelig».

Den eneste som er fornøyd, er Aftenpostens Mona Levin, som var til stede og fulgte showet fra Universitetsplassen. «Feststemningen var til stede til tross for stramme økonomiske rammer rundt åpningen; ingenting overdådig, ikke noe ytre glitter, men en glad markering som er en sportsnasjon verdig», konkluderer hun.

Les også: Alt om ski-VM finner du her!

Telefonstorm

Det var imidlertid ikke feststemning som hersket i alle hus og hytter, og da spesielt hytter uten nett-tilgang, i går kveld. NRK valgte å sende åpningsseremonien direkte i sin helhet i Nett-TV, mens «Førkveld» bare viste høydepunktene fra showet direkte i sin sending på NRK1.

I snitt var det 401 000 nordmenn som fulgte «Førkveld»-sendingen, over dobbelt så mange som vanligvis ser på programmet.

Siden onsdag kveld har NRKs publikumsservice mottatt over 150 telefoner og 300 e-poster fra misfornøyde TV-seere.

TV-sjef Arne Helsingen beklaget også i går overfor de TV-seerne som ble skuffet over å ikke få se seremonien i sin helhet på TV. I formiddag hadde NRK et møte der de evaluerte sendingen og reaksjonene fra publikum.

Les også: Prøv VM-løypene på PC-en

Feilvurdering

– Vi har konkludert med i ettertid at vi ser det ble gjort en feilvurdering da det ble bestemt å bare sende åpningsseremonien direkte på nettet, og ikke i sin helhet på NRK1 samtidig, sier pressekontakt Cathrine Fongen til NRK.no.

Hun forteller at de ikke hadde forventet å få de reaksjonene de fikk fra publikum, og at NRK håper de ikke gjør en slik feil igjen.

– Heldigvis har vi fortsatt 10 dager igjen med VM-sendinger, og et godt og bredt tilbud til alle, avslutter Fongen.

Hva synes du om åpningsseremonien til ski-VM? Si din mening her!

Kulturstrøm

  • Slipper Windows-oppdatering på nytt

    Microsoft slipper nå den såkalte October 2018 Update til Windows 10 på nytt, etter at de måtte fjerne hele oppdateringen fra nett like etter den opprinnelige lanseringen, skriver Tek.no. Brukere opplevde nemlig at filer i «Mine dokumenter»-mappen rett og slett forsvant. Microsoft hadde store problemer forrige gang de lanserte en ny versjon av Windows 10 også.

  • Artister til Nobelfesten er klare

    Blant artistene som nå er bekreftet er blant andre DDE, Eva Weel Skram, Freddy Kalas, Kurt Nilsen og Matoma. Den årlige offisielle Nobelkonserten avlyst, på grunn av blant annet økonomiske problemer. Isteden blir det et alternativt utearrangement i Borggården utenfor Oslo rådhus. Det er investoren Arthur Buchardt har tatt initiativ til et konserten som er en hyllest til nobelprisvinnere Robert Mukwege og Nadia Murad, den 9. desember. (NTB)

    Freddy Kalas