NRK Meny
Normal

Avisene slakter åpningsseremonien

Det er ikke bare NRK som må tåle kritikk etter gårsdagens VM-fest. Både VG og Dagbladet slakter innholdet i åpningsseremonien.

maria haukaas mittet

Maria Haukaas Mittet fremførte den offisielle VM-sangen «Glorious» under åpningsseremonien onsdag kveld.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Begge avisenes anmeldere triller terningen til en toer når de gir sin dom over gårsdagens folkefest i Oslo sentrum som markerte starten på årets ski-VM.

«1700 barn i t-skjorter, en dose flaggdrilling og to sprut pyro-effekter holder ikke til pallplassering for VM-åpningen», skriver VGs Ingvill Dybfest Dahl, som så seremonien direkte i Nett-TV .

Les også: - Vi skal begeistre og spre vinterglede

«Giddalaus»

haakon og mett-marit

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit så i det minste fornøyde ut.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix

Dagbladets Inger Merete Hobbelstad har på sin side anmeldt både åpningsseremonien og NRKs TV-sending, og oppsummerer det hele som «giddalaust» og «nesten fornærmelig».

Den eneste som er fornøyd, er Aftenpostens Mona Levin, som var til stede og fulgte showet fra Universitetsplassen. «Feststemningen var til stede til tross for stramme økonomiske rammer rundt åpningen; ingenting overdådig, ikke noe ytre glitter, men en glad markering som er en sportsnasjon verdig», konkluderer hun.

Les også: Alt om ski-VM finner du her!

Telefonstorm

Det var imidlertid ikke feststemning som hersket i alle hus og hytter, og da spesielt hytter uten nett-tilgang, i går kveld. NRK valgte å sende åpningsseremonien direkte i sin helhet i Nett-TV, mens «Førkveld» bare viste høydepunktene fra showet direkte i sin sending på NRK1.

I snitt var det 401 000 nordmenn som fulgte «Førkveld»-sendingen, over dobbelt så mange som vanligvis ser på programmet.

Siden onsdag kveld har NRKs publikumsservice mottatt over 150 telefoner og 300 e-poster fra misfornøyde TV-seere.

TV-sjef Arne Helsingen beklaget også i går overfor de TV-seerne som ble skuffet over å ikke få se seremonien i sin helhet på TV. I formiddag hadde NRK et møte der de evaluerte sendingen og reaksjonene fra publikum.

Les også: Prøv VM-løypene på PC-en

Feilvurdering

– Vi har konkludert med i ettertid at vi ser det ble gjort en feilvurdering da det ble bestemt å bare sende åpningsseremonien direkte på nettet, og ikke i sin helhet på NRK1 samtidig, sier pressekontakt Cathrine Fongen til NRK.no.

Hun forteller at de ikke hadde forventet å få de reaksjonene de fikk fra publikum, og at NRK håper de ikke gjør en slik feil igjen.

– Heldigvis har vi fortsatt 10 dager igjen med VM-sendinger, og et godt og bredt tilbud til alle, avslutter Fongen.

Hva synes du om åpningsseremonien til ski-VM? Si din mening her!

Kulturstrøm

 • Freder den amerikanske ambassaden

  Riksantikvaren besluttet onsdag å frede den trekantede bygningen i Oslo sentrum som tidligere var USAs ambassade. Den regnes for å være et sentralt verk av den verdenskjente finsk-amerikanske arkitekten Eero Saarinen, opplyser Riksantikvaren i en pressemelding.

  Den amerikanske ambassade
  Foto: norway.usembassy.gov
 • – Jobbet med Beyoncé og Jay-Z

  Den norske produsenten, artisten og låtskriveren Fredrik William Ball, bedre kjent som Fred Ball, forteller at han har bidratt til tre av låtene på det nye albumet til Beyoncé Knowles og Jay-Z. Paret slapp albummet lørdag, og fredrikstadmannen Ball melder på sin instagramkonto at han klyper seg i armen over at han har jobbet med de to. Ball ga ut soloalbummet Pleasure i 2003 og har senere jobbet både med egen musikk og produsert for blant andre Bertine Zetlitz, Brett Anderson, Jarle Bernhoft, KT Tunstall og Sophie Ellis-Bextor.

  Laster Instagram-innhold
 • Michael Jackson på Broadway

  En musikal inspirert av livet til Michael Jackson og med sanger fra hans rikholdige katalog åpner på Broadway i 2020. Musikalens handling skal føres i pennen av Lynn Nottage, kjent for å skildre marginaliserte mennesker. Nå gyver hun løs på Michael Jacksons liv, sammen med regissøren og koreografen Christopher Wheeldon. (NTB)

  Michael Jackson
  Foto: Nyhetsspiller

Flere kulturnyheter