Hopp til innhold

Avis beklager etter å ha brukt parodibilde av Trump

En avis i Den dominikanske republikk trykket et bilde av skuespiller Alec Baldwin som parodierer Trump, i stedet for bilde av den ekte amerikanske presidenten.

Finn en feil

En dominikansk avis legger seg flat, etter at de brukte et bilde av Alec Baldwin som parodierer Trump i Saturday Night Live, i stedet for et bilde av den ekte presidenten.

Foto: AP

Alec Baldwin har fått ros (og mye ris fra USAs president Donald Trump) for sin gjentatte parodiering av Trump på TV-showet «Saturday Night Live» (SNL).

I fredagsutgaven av El Nacional i Den dominikanske republikk ble et bilde av Baldwins Trump-etterlikning brukt i en sak med overskriften «Trump sier bosetninger i Israel ikke er bra for freden».

ALEC BALDWIN som Trump

Her er bildet avisa brukte av Alec Baldwin ...

Foto: Will Heath / AP
Donald Trump

... og den virkelige Donald Trump ser slik ut.

Foto: Evan Vucci / AP

Ved siden av Baldwin er det et bilde av Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

Lørdag kom beklagelsen fra avisa, rettet til lesere og «alle som måtte føle seg berørt av utgivelsen».

Trump har gjentatte ganger kritisert og rast over måten SNL har harsellert over ham og sagt at Baldwins imitasjon av ham stinker.

Se et knippe utvalgte Twitter-meldinger under.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Han har imidlertid ikke alltid vært kritisk til programmet, spesielt når han selv har deltatt.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Dette er for øvrig ikke første gang medier bommer på denne måten.

For et drøyt år siden meldte VG at Romerikes Blad hadde lagt på et bilde av komiker Bjarte Hjelmeland som parodierer finansminister Siv Jensen (Frp), i stedet for bildet av den ekte Jensen.

Det er usikkert om Trump tar bommerten like sporty som Jensen gjorde:

- Jeg kan ikke annet enn å le av dette, sa hun til RB.

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP