NRK Meny
Normal

Avicii til NRK: – Kygo og jeg snakker samme språk

En av verdens største DJer sier til NRK at han føler seg nært knyttet til norske Kygo. – Jeg tror vi snakker samme melodispråk. Jeg liker det han lager med en gang jeg hører det, sier Avicii.

Avicii og Kygo

AVICII OG KYGO: Han har kanskje capsen feil vei, men alt ser likevel ut til å gå rett vei for Kygo om dagen. Nå får han støtte fra DJ-stjerna Avicii.

Foto: Michael Kovac / Rich Fury / AP

Det har omtrent ikke vært mulig å lese norske nettaviser det siste året uten å ha fått med seg at den norske DJen Kyrre Gjørvell-Dahl er på vei mot verdensstjernestatus innenfor EDM-sjangeren.

Bergenseren får superlativene kastet etter seg, sist av ingen ringere enn Sony-toppsjef Edgar Berger.

Nå går en av Kygos idoler ut og sier han er stor fan av 23-åringen.

I et intervju med NRK sier DJ-stjerna Avicii at han føler seg nært musikalsk knyttet til Kygo.

– Jeg hører mye på Kygo. Det er akkurat den musikken jeg liker. Jeg tror vi snakker samme melodispråk. Jeg liker det han lager med en gang jeg hører det. Det er samme melodier som de jeg ville skrevet. Og han er en skikkelig fin fyr også.

Du kjenner ham?

– Jeg vil ikke si kjenner, men jeg har møtt ham et par ganger.

Avicii, eller Tim Bergling, er en av verdens største og best betalte DJ-er. Svensken tar rundt 200.000 dollar (1,5 millioner kroner) for et show.

Han står bak hits som «Levels», «Hey Brother» og «Wake Me Up». Sistnevnte har i skrivende stund over 350 millioner avspillinger på Spotify.

Fredag 29. mai spiller Avicii på Findings-festivalen på Bislett i Oslo.

– Det norske publikumet har alltid tatt imot meg med åpne armer. Det er ikke bare i Sverige jeg føler meg hjemme, jeg merker veldig godt den skandinaviske patriotismen. Jeg husker at mitt første show i Norge var veldig bra. Siden den gang har det bare gått bedre og bedre. Det er alltid noen spillejobber i kalenderen man virkelig ser frem til, og Norge er definitivt en av dem.