Avicii på sykehus før Oslo-konsert

Den svenske verdensstjernen skal være skadet bare timer før han skal stå på scenen under Findings Festival.

Music-Avicii Avicii

PÅ KRYKKER: I følge den svenske avisen Aftonbladet skal Tim Bergling, alias Avicii, være skadet. Avisen viser også bilder av artisten med krykker.

Foto: Amy Sussman / Ap

I kveld skal svenske Tim Bergling (25), bedre kjent som Avicii, stå bak miksebordet på Findings Festival på Bislett i Oslo. Dette er andre gang DJ-en er headliner på festivalen.

Nå skriver Aftonbladet at artisten skal ha blitt observert på Södersjukhuset i Stockholm bare timer før konserten. Et vitne sier 25-åringen kom gjennom hovedinngangen med krykker, hjulpet av en annen person.

Avisen har også publisert bilder av artisten fra sykehuset.

– De satte seg ned, og etter en stund kom en lege. De diskuterte en stund, lo litt, så på beinet, og senere gikk de inn på sykehuset, sier øyenvitnet til den svenske avisen.

– Avicii så skikkelig sliten ut, sa øyenvitnet.

Står på scenen som planlagt

NRK.no har vært i kontakt med stjernens plateselskap, Universal Music, som kan berolige fansen.

– Avicii skal spille på festivalen som avtalt. Sykehusbesøket påvirker ikke kveldens opptreden, sier Margit Bøhn, International Promotion Manager i Universal Music Norge.

Laster Twitter-innhold

På sin egen Instagram-profl la artisten ut det samme bildet med teksten:

– Jeg ser kanskje ut som en miks mellom Forrest Gump og en cyborg, men en kneskade stopper ikke meg. Ser dere snart Oslo og Findings Festival.

Bergling skal etter planen gå på scenen 21.30. I fjor sørget DJ-en for at alle de 18.000 billetter til festivalen ble utsolgt.

– Findings i fjor var veldig gøy! Jeg elsker Norge og publikum der, har Avicii nylig uttalt til NRK P3.

– Viktig å fornye seg

Avicii er en av verdens største og best betalte DJ-er. Svensken tar rundt 200.000 dollar (1,5 millioner kroner) for et show.

Han står bak hits som «Levels», «Hey Brother» og «Wake Me Up». Sistnevnte har i over 350 millioner avspillinger på Spotify.

– Jeg mener det er viktig å alltid fornye seg. Ellers blir det kjedelig. Jeg hører på mye forskjellig musikk, og da blir det naturlig å inkludere mye av det i det jeg selv lager og lage en ny vri på det, skrev Avicii i en e-post til NRK P3.

Kulturstrøm

  • Operaen i Paris åpnet etter streik

    Lørdag åpnet operaen i Paris igjen dørene. Dansere og musikere har streiket sammen med andre i offentlig sektor i protest mot forslaget om å erstatte over 40 ulike pensjonssystem med ett. Streiken har kostet operaen mange millioner i tapte inntekter.