Hopp til innhold

Avicii på sykehus før Oslo-konsert

Den svenske verdensstjernen skal være skadet bare timer før han skal stå på scenen under Findings Festival.

Music-Avicii Avicii

PÅ KRYKKER: I følge den svenske avisen Aftonbladet skal Tim Bergling, alias Avicii, være skadet. Avisen viser også bilder av artisten med krykker.

Foto: Amy Sussman / Ap

I kveld skal svenske Tim Bergling (25), bedre kjent som Avicii, stå bak miksebordet på Findings Festival på Bislett i Oslo. Dette er andre gang DJ-en er headliner på festivalen.

Nå skriver Aftonbladet at artisten skal ha blitt observert på Södersjukhuset i Stockholm bare timer før konserten. Et vitne sier 25-åringen kom gjennom hovedinngangen med krykker, hjulpet av en annen person.

Avisen har også publisert bilder av artisten fra sykehuset.

– De satte seg ned, og etter en stund kom en lege. De diskuterte en stund, lo litt, så på beinet, og senere gikk de inn på sykehuset, sier øyenvitnet til den svenske avisen.

– Avicii så skikkelig sliten ut, sa øyenvitnet.

Står på scenen som planlagt

NRK.no har vært i kontakt med stjernens plateselskap, Universal Music, som kan berolige fansen.

– Avicii skal spille på festivalen som avtalt. Sykehusbesøket påvirker ikke kveldens opptreden, sier Margit Bøhn, International Promotion Manager i Universal Music Norge.

Laster Twitter-innhold

På sin egen Instagram-profl la artisten ut det samme bildet med teksten:

– Jeg ser kanskje ut som en miks mellom Forrest Gump og en cyborg, men en kneskade stopper ikke meg. Ser dere snart Oslo og Findings Festival.

Bergling skal etter planen gå på scenen 21.30. I fjor sørget DJ-en for at alle de 18.000 billetter til festivalen ble utsolgt.

– Findings i fjor var veldig gøy! Jeg elsker Norge og publikum der, har Avicii nylig uttalt til NRK P3.

– Viktig å fornye seg

Avicii er en av verdens største og best betalte DJ-er. Svensken tar rundt 200.000 dollar (1,5 millioner kroner) for et show.

Han står bak hits som «Levels», «Hey Brother» og «Wake Me Up». Sistnevnte har i over 350 millioner avspillinger på Spotify.

– Jeg mener det er viktig å alltid fornye seg. Ellers blir det kjedelig. Jeg hører på mye forskjellig musikk, og da blir det naturlig å inkludere mye av det i det jeg selv lager og lage en ny vri på det, skrev Avicii i en e-post til NRK P3.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.