Hopp til innhold

Autofil-program 2008

Autofil-sesongen er over. Men om du gikk glipp av noe, eller bare har lyst på et gledelig gjensyn, kan du se alle programmene i Nett-TV.

Jan Erik på motorsykkel
Foto: Tor Bergebakken / NRK

Program 1

Subaru Domingo
Foto: Knut Arne Marcussen

Marits Subaru Domingo får en real overhaling, og hennes nye kjøretøy bærer preg av bestemorens to store kjærligheter: barnebarna og blomster.

Andre ting du får se er Jan Erik teste Ski-doo Summit på fantastiske Grotli, Toyota Auris med verstingdiesel, og en sladdesekvens av de sjeldne med Tommy bak rattet på nye BMW M3.

Se program 1 i Nett-TV

Les om program 1: Våren 2008

Program 2

Jan Erik Larssen
Foto: Alexander Berg-Hansen / NRK

En ny utgave av Autofil Edition er i gang, og denne sesongen skal Autofil-bobla få seg en lekekamerat. En matchende båt/campingvogn for to skal bygges på passende henger.

Lexus er Toyotas svar på luksus og Jan Erik tester den billigste utgaven, IS 220d. I Sverige lærer han seg å fly den største flymaskinen til SAS, og på Rudskogen tester Tommy Ariel Atom 2.

Se program 2 i Nett-TV

Les om program 2: Våren 2008

Program 3

Jan Erik og Lisa
Foto: Ivar Åsland

Lisa Flage er vår andre heldige kandidat i Autofil Edition Spesial. Du tror kanskje det ikke er så mye som kan gjøre med en trist liten skuter. Vel, tro om igjen.

Jan Erik for seg en godtur med en av verdens beste snøskutere, han tester Suzuki SX4, og Mazda 3 MPS er kanskje ikke ut som noen sportsbil, men under skallet lurer en kraftpakke.

Se program 3 i Nett-TV

Les om program 3: Våren 2008

Program 4

Love Boat
Foto: Tor Bergebakken

En båt med motor og en uten. Trimaranen er på plass, så Kjell Rasmussen og Odd Bjørn Jørgensen på Eikeli båtbyggeri går igang med å tilpasse "Love Boat" til en perfekt camping-hybrid.

Vi kikker dessuten på seilbåten Eileen II fra 1934. Selvfølgelig handler det også om bil - VW Golf R32 er den sprekeste i familien, en V6 3,2 liters liten drøm.

Se program 4 i Nett-TV

Les om program 4: Våren 2008

Program 5

Jan Erik Larssen med Mustang Shelby
Foto: NRK

En herlig utgave av den originale Shelby Mustang 500KR står side om side med den nye versjonen, og Tommy tester sistnevnte på bane.

"Love boat" begynner å ta form, og får fasiliteter som kokebluss og vask. I mellomtiden går Custom Cars en omgang med tilghengeren.

I tillegg får du se at Mazda 6 tar et steg opp på statusstigen, samt en ekte partybåt.

Se program 5 i Nett-TV

Les om program 5: Våren 2008

Program 6

Carver One
Foto: NRK

Jan Erik liker GTi-er, bare se listen over hans favoritter, men dessverre har mange produsenter glemt at det originalt dreier seg om sportsbiler for folket.

Mange har rett og slett blitt altfor dyre, men det gjelder ikke Peugeot 207RC som tar opp arven etter 205 GTI. Jan Erik tester også to andre hysterisk morsomme biler.

Carver One er en artig raritet, mens Ford GT rett og slett er en av verdens beste superbiler. Du får også se den siste av våre tre heldige damer få pusset opp en Opel Corsa.

Se program 6 i Nett-TV

Les om program 6: Våren 2008

Program 7

Jan Erik og Rolf Kåre
Foto: Tor Bergebakken / NRK

Det var mange som likte da Rolf Kåre og Jan Erik testet motorsykler på knallvakre vestlandsveir.

Så, hvordan topper man det? Man tar rett og slett fire sykler til et flott landskap i Lofoten.

Men, det blir ikke bare sykler. Både båt og bil er på plass. Prosjektet vårt tar noen viktige steg videre, mens Opel GT står for farten og Volvo V70 for komforten.

Se program 7 i Nett-TV

Les om program 7: Våren 2008

Program 8

Jan Erik Larssen
Foto: Tor Bergebakken / NRK

Det har etter hvert blitt mulig å få seriøst mye krefter ut av en utenbordsmotor, og Jan Erik tester Suzukis 300-hester på en RIB.

Rolf Kåre og Larssen fortsetter sin motorsykkeltur i vakre omgivelser i Lofoten. Denne gangen kjører de Triumph og Harley-Davidson.

Prikken over i-en er Audis første ordentlige superbil, Audi R8, som knuser Autofils tidligere rundetider på Arctic Circle Raceway i Mo i Rana.

Se program 8 i Nett-TV

Les om program 8: Våren 2008

Program 9

Autofil - motorsykkel
Foto: NRK

For at Autofil-boble skal kunne trekke "love boat'en" vår trenger den mer krefter. Bobleekspert Morten Brattås får oppgaven, mens båten blir bekledd med noen staslige fisker.

Norges mest solgte motorsykkel er en ATV, og i dette programmet tester Jan Erik Can-Am Renegade på flotte fjellveier ved Stryne-fjellet.

Skoda er ikke hva det en gang var, og Skoda Roomster mestrer oppgaven som familiebile ypperlig, og for den perfekte idyllen har Autofil-Larssen slengt en knall oransje Pioneer-plastbåt på hengeren.

MC-folket får også sin dose når Rolf Kåre tester gate- og baneversjonen av Suzuki GSX-R opp mot hverandre på Rudskogen.

Se program 9 i Nett-TV

Les om program 9: Våren 2008

Program 10

Love Boat
Foto: Sigmund Bade / NRK

I årets siste Autofil-program blir Love Boat testet på vann- og på land, i deilig solskinn på Sørlandet.

Toyota Landcruiser er en luksusbil for de uten vei til hytta, mens VW Tiguan passer perfekt for deg som kun må bry deg om en dårlig én. De som heller vil bruke hele hyttebudsjettet på en britisk superbil kan kose seg med Aston Martin Vanquish S på Rudskogen.

Se program 10 i Nett-TV

Les om program 10: Våren 2008

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober