Normal

Aurora: – Vil gi ut album til neste år

Stjerneskuddet fra Os har spilt inn 17 nye sanger og er fast bestemt på å slippe ny plate i 2017.

Aurora Aksnes på Øyafestivalen

TILBAKE PÅ ØYA: Aurora Aksnes er tilbake hos festivalen der hun for alvor slo gjennom i 2014. – Jeg håper publikum får en god opplevelse med musikk og kanskje litt såpebobler, sier Aurora før onsdagens konsert.

Foto: Christian Ingebrethsen / NRK

– Jeg har spilt inn 17 nye sanger, og skrevet rundt 40 andre sanger. Jeg vil gi de ut innen kort tid, sier Aurora Aksnes.

Onsdag 10. august spiller Aurora for en utsolgt Øyafestival. Før konserten traff hun NRK til et live-intervju på Facebook, der hun røpte at en ny plate trolig kan ventes innen kort tid.

– Men jeg har ikke spurt plateselskapet, så jeg kan egentlig ikke si så mye mer enn at jeg er veldig bestemt på at det skal skje. Det burde gå fint å få ut et album så fort som mulig til neste år. Helst vil jeg gi ut et album i året, sier hun.

Suksess verden over

Siden forrige gang 20-åringen spilte på Øyafestivalen i 2014 har det skjedd mye med karrieren hennes. I tillegg til at hun slapp sitt første album, har hun solgt ut konserter verden over og opptrådt for millioner av TV-seere.

Da debutalbumet «All My Demons Greeting Me as a Friend» ble sluppet ble hun blant annet sammenlignet med Björk av The New York Times. Og nettopp Björk er en av artistene Aurora selv trekker frem som inspirasjonskilde.

– Det endrer seg hvem jeg inspireres av. Men jeg elsker både Enya, klassisk musikk, heavy metal, Kate Bush og Björk. Jeg liker folk som er seg selv.

Vil spille spøkelse

I tillegg til alle konsertoppdragene fortalte Aurora i live-intervjuet at hun kanskje blir å se som skuespiller i fremtiden, da hun har vært på flere auditioner det siste året.

– Det har skjedd mye spennende rundt filmauditions i det siste. Men jeg har ikke vært så interessert i rollene jeg har blitt tilbudt.

Aurora forteller videre at hun ikke vil spille jente, og absolutt ikke forelsket.

– Det hadde vært veldig flaut. Jeg kunne heller tenke meg å spille en som står opp fra de døde. En skummel rolle fra en skrekkfilm eller en science fiction-film, sier Aurora.

Hektisk slutt på året

Flere av spørsmålene som ble sendt inn til live-intervjuet dreide seg om når Aurora kommer til forskjellige steder i Norge for å spille konsert.

– Jeg har lyst til å spille over alt i Norge. Som norsk artist er det litt dumt å bare besøke de fem største byene, sier Aurora.

Men, som det kommende andrealbumet, må fansen flest vente før de får sangstjernen på besøk.

– Kanskje vi kan få til en Norgesturne til neste år. I morgen skal vi opp klokken 5 for å fra til Haugesund, etter det venter Sverige og Budapest. Vi spiller nesten hver dag frem til 19. desember.

Kulturstrøm

 • Beskylder motehus for plagiat

  Den norske designeren Edda Gimnes beskylder det italienske luksusmerket Moschino for å ha kopiert klesdesignet hennes fra vår- og sommerkolleksjonene fra 2016 og 2017, skriver Minmote. Da Moschino lanserte kolleksjon under moteuken i Milano, reagerte Gimnes på at klærne ser like ut. Gimnes skal ha vist skisser av klærne til motehuset under et besøk på New York-kontoret deres i fjor høst. Samtidig hylles Moschino-kolleksjonen i motemagasinet Vogue.

  Bilde fra Edda Gimnes' kolleksjon
  Foto: Edda Gimnes
 • Ny TV-seier for Lindmo

  Anne Lindmo har fått en knallåpning på TV-høsten. Fredag hadde hun 736.000 seere, nesten dobbelt så mange som TV 2-rivalen Fredrik Skavlan, skriver Kampanje. 736.000 seere er en økning fra forrige uke da 620.000 fikk med seg TV-programmet.

  Anne Lindmo nytt
  Foto: Julia Naglestad