Hopp til innhold

Aurora: – Vil gi ut album til neste år

Stjerneskuddet fra Os har spilt inn 17 nye sanger og er fast bestemt på å slippe ny plate i 2017.

Aurora Aksnes på Øyafestivalen

TILBAKE PÅ ØYA: Aurora Aksnes er tilbake hos festivalen der hun for alvor slo gjennom i 2014. – Jeg håper publikum får en god opplevelse med musikk og kanskje litt såpebobler, sier Aurora før onsdagens konsert.

Foto: Christian Ingebrethsen / NRK

– Jeg har spilt inn 17 nye sanger, og skrevet rundt 40 andre sanger. Jeg vil gi de ut innen kort tid, sier Aurora Aksnes.

Onsdag 10. august spiller Aurora for en utsolgt Øyafestival. Før konserten traff hun NRK til et live-intervju på Facebook, der hun røpte at en ny plate trolig kan ventes innen kort tid.

– Men jeg har ikke spurt plateselskapet, så jeg kan egentlig ikke si så mye mer enn at jeg er veldig bestemt på at det skal skje. Det burde gå fint å få ut et album så fort som mulig til neste år. Helst vil jeg gi ut et album i året, sier hun.

Suksess verden over

Siden forrige gang 20-åringen spilte på Øyafestivalen i 2014 har det skjedd mye med karrieren hennes. I tillegg til at hun slapp sitt første album, har hun solgt ut konserter verden over og opptrådt for millioner av TV-seere.

Da debutalbumet «All My Demons Greeting Me as a Friend» ble sluppet ble hun blant annet sammenlignet med Björk av The New York Times. Og nettopp Björk er en av artistene Aurora selv trekker frem som inspirasjonskilde.

– Det endrer seg hvem jeg inspireres av. Men jeg elsker både Enya, klassisk musikk, heavy metal, Kate Bush og Björk. Jeg liker folk som er seg selv.

Vil spille spøkelse

I tillegg til alle konsertoppdragene fortalte Aurora i live-intervjuet at hun kanskje blir å se som skuespiller i fremtiden, da hun har vært på flere auditioner det siste året.

– Det har skjedd mye spennende rundt filmauditions i det siste. Men jeg har ikke vært så interessert i rollene jeg har blitt tilbudt.

Aurora forteller videre at hun ikke vil spille jente, og absolutt ikke forelsket.

– Det hadde vært veldig flaut. Jeg kunne heller tenke meg å spille en som står opp fra de døde. En skummel rolle fra en skrekkfilm eller en science fiction-film, sier Aurora.

Hektisk slutt på året

Flere av spørsmålene som ble sendt inn til live-intervjuet dreide seg om når Aurora kommer til forskjellige steder i Norge for å spille konsert.

– Jeg har lyst til å spille over alt i Norge. Som norsk artist er det litt dumt å bare besøke de fem største byene, sier Aurora.

Men, som det kommende andrealbumet, må fansen flest vente før de får sangstjernen på besøk.

– Kanskje vi kan få til en Norgesturne til neste år. I morgen skal vi opp klokken 5 for å fra til Haugesund, etter det venter Sverige og Budapest. Vi spiller nesten hver dag frem til 19. desember.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.